Tummaihoisia naisia ja lapsia kansallispuvut päällä. Kuva on otettu Rasiminvastaisen viikon muotinäytöksestä.

Rasisminvastainen viikko

Valtakunnallista Rasisminvastaista viikkoa vietetään viikolla 12 eli 16.-22.3.2020.

Rasisminvastainen viikko sijoittuu samalle viikolle YK:n rasisminvastaisen päivän kanssa. Teemaviikon tarkoituksena on edistää yhdenvertaisuutta ja korostaa yksittäisen ihmisen vastuuta toimia oikein rasistisessa tilanteessa.

Kotkassa mukana viikon järjestelyissä on Kotkan kaupunki, Kotka-Kymin seurakunta, Korttelikodit, Merikeskus Vellamo, Monikulttuurinen toimintakeskus Mylly, SPR Kotkan osasto, Ekami, Unicef Kotkan osasto ja PeKa.

Tapahtumia

Tiistaina 17.3.

klo 18 jalkapallo-ottelu PeKa2 vs. KUMU Ruonalan urheiluhallilla. Ottelussa nostetaan punainen kortti rasismille. Vapaa pääsy.

Keskiviikkona 18.3.

klo 14-19.30 kestositeiden ompelua hyväntekeväisyyteen Merikeskus Vellamossa. Tarvikkeet ja välineet on paikalla valmiina ja opastustakin tarjotaan. Kestositeet lahjoitetaan Ruandaan nuorille naisille.

klo 18 Venehalli soi! JTG-yhtyeen konsertti Merikeskus Vellamossa. Vapaa pääsy.

Torstaina 19.3.

klo 9-13 Me maailmalla, maailma meillä -tapahtuma Ekamin Kotekon kampuksella. Eri toimijoiden esittelyä ja toiminnallisia pisteitä. Kaikille avoin.

klo 17.30 Maailma monilla kielillä -tilaisuus Kotkan pääkirjastolla. Lukunäytteitä eri kielillä ja musiikkiesityksiä.

Perjantaina 20.3.

klo 18 New Roz -juhla Kotkan VPK-talolla. Perinteinen Lähi-idän kevätjuhla, jossa musiikkia, tanssia ja ruokaa. Paikalla kurdiliiton edustaja kertomassa juhlaperinteestä. Vapaa pääsy, tarjoilut maksulliset.

Lauantaina 21.3.

klo 11-13 Kulttuurien sateenkaari – musiikkia ja tanssia maailmalta kauppakeskus Pasaatissa. Kansallispukunäytös, musiikkiesityksiä, polaroid-kuvausta, hennatatuointia, kasvomaalausta ja ilmapallohahmojen tekoa.

Sunnuntaina 22.3.

klo 10 Maailmojen messu Kotkan kirkossa. Musiikkia ja rukouksia eri kielillä.

klo 11.30 Pop up -lounas Kotkan seurakuntakeskuksessa. Sudanilaista ruokaa.

Lisäksi

Kotkan Korttelikotien lounailla on viikon aikana kansainvälisiä ruokia. Jokaisen korttelikodin kymmenen ensimmäistä uutta kävijää saavat ilmaisen lounaan. Ruokalistat löytyvät osoitteesta korttelikoti.fi.

Monikulttuurisessa toimintakeskus Myllyssä on viikon aikana esillä kansainvälinen näyttely. Näyttelyyn voi ennen viikon alkua tuoda esille ulkomailta tuotuja tauluja tai koriste-esineitä. Kahvila Myllyttäressä maistellaan teemaviikolla makupaloja maailmalta.

Lisäksi SPR:n Kotkan osasto esittelee Rasisminvastaista viikkoa Steveco-areenalla KTP-Basketin ottelussa perjantaina 13.3. Ottelu alkaa klo 18.30.