Tummaihoisia naisia ja lapsia kansallispuvut päällä. Kuva on otettu Rasiminvastaisen viikon muotinäytöksestä.

Rasisminvastainen viikko

Valtakunnallista Rasisminvastaista viikkoa vietetään viikolla 11 eli 15.-21.3.2021. Tänä vuonna tapahtumat ovat verkossa tai näyttelyinä.

Rasisminvastainen viikko sijoittuu samalle viikolle YK:n rasisminvastaisen päivän kanssa. Teemaviikon tarkoituksena on edistää yhdenvertaisuutta ja korostaa yksittäisen ihmisen vastuuta toimia oikein rasistisessa tilanteessa.

Kotkassa mukana viikon järjestelyissä on Kotkan kaupunki, Kotka-Kymin seurakunta, Korttelikodit, Merikeskus Vellamo, Monikulttuurinen toimintakeskus Mylly, SPR Kotkan osasto, Ekami, Unicef Kotkan osasto ja PeKa.

Ohjelma 2021

ke 17.3. klo 18: Rauhaa, rakkautta ja ymmärrystä -konsertti, esiintyjänä JTG. Lähetys Merikeskus Vellamosta katsottavissa osoitteessa https://www.merikeskusvellamo.fi/jtgn-online-konsertti/

su 21.3. klo 10: Maailmojen messu - rukouksia ja lauluja eri kielillä. Lähetys Kymin kirkosta, katsottavissa osoitteessa https://www.facebook.com/KotkaKymi

su 21.3. klo 11: Maailma kahvilla - etäkirkkokahvit verkossa. Katsottavissa osoitteessa https://www.facebook.com/KotkaKymi

Lisäksi tulossa lukunäytteitä monilla kielillä Kotkan kirjaston ja Ekamin yhteistyöllä sekä videotervehdyksiä eri kansallisuuksilta eri kielillä. Videot näet Rasisminvastainen viikko 2021 Kotkassa -Facebook-sivulta.

Näyttelyt

Kulttuurien sateenkaari - eri maiden kansallispukuja Kauppakeskus Pasaatissa 15.-21.3. torin puoleisen ulko-oven vieressä.

Rasismia vastaan - tasa-arvoisuuden puolesta, nuorten kuvataidekilpailun satoa 15.3.-4.4. Myllyssä, Gutzeitintie 14.

Kuvataidekilpailu

Kotkan Rasisminvastaisen viikon työryhmä haastaa kotkalaiset nuoret mukaan kuvataidekilpailuun, rasismia vastaan - tasa-arvoisuuden puolesta.

Kilpailutyö: Työtapa on vapaa: maalaus, piirustus, savityö, askartelukollaasi, valokuva, taidetekstiili, juliste..

Teema: Kilpailutyössä on tarkoitus tuoda esiin rasisminvastaisuus ja tasa-arvoon pyrkiminen.

Osallistujat: Kilpailuun voivat osallistua yläkouluikäiset, lukiolaiset, ammattikoululaiset, kaikki alle 28-vuotiaat, yksin, kaksin tai ryhmässä.

Aikataulu: Valmiit kilpailutyöt tuodaan Toimintakeskus Myllyyn (Gutzeitintie 14) 12.3. klo 10-15.

Valmis työ: Liitä valmiiseen työhön: 1. työn nimi, 2. työn tekotapa, 3. hinta, mikäli se on myytävänä, 4. tekijän/tekijöiden nimet ja puhelinnumerot

Palkinto: Lahjakortteina 1. palkinto 120 €, 2. palkinto 80 €, 3. palkinto 60 €. Lisäksi töistä kootaan näyttely Rasisminvastaiselle viikolle Toimintakeskus Myllyyn 15.-22.3.2021.

Kilpailuraati: Kotkan Taideseuran puheenjohtaja Vuokko Salmenkivi, Kotona Täälläkin -hankkeesta Fatima Nadaf, Toimintakeskus Myllystä Johanna Hasu sekä Rasisminvastaisen viikon työryhmästä Katja Saastamoinen.

Lisätietoja: Katja Saastamoinen p. 0400 659 059

Rasisminvastaisen viikon mainosjuliste, jossa samat tiedot kuin sivulla.

maahanmuuttajatyön koordinaattori

vs. aikuistyön työalavastaava