Tummaihoisia naisia ja lapsia kansallispuvut päällä. Kuva on otettu Rasiminvastaisen viikon muotinäytöksestä.

Rasisminvastainen viikko

Vuonna 2022 Rasisminvastaista viikkoa vietetään 19.-27.3.

Rasisminvastainen viikko sijoittuu samalle viikolle YK:n rasisminvastaisen päivän kanssa. Teemaviikon tarkoituksena on edistää yhdenvertaisuutta ja korostaa yksittäisen ihmisen vastuuta toimia oikein rasistisessa tilanteessa.

Kotkassa mukana viikon järjestelyissä ovat Kotkan kaupunki, Kotka-Kymin seurakunta, Korttelikodit, Merikeskus Vellamo, Monikulttuurinen toimintakeskus Mylly, Kotona täälläkin -hanke, SPR Kotkan osasto, Ekami, Unicef Kotkan osasto ja PeKa.

Tapahtumat vuonna 2022

Sunnuntaina 20.3.

• klo 12 Maailmojen messu Kotkan kirkossa ja striimattuna (facebook.com/kotkakymi). Rukousta ja laulua eri kielillä.
  • klo 13–14.30 Pop up kahvila ”Makuja maailmalta” Kotkan seurakuntakeskuksessa. Vapaaehtoinen maksu Ukrainan sodasta kärsivien auttamiseksi Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Maanantaina 21.3.

• klo 15–18 Newroz-tapahtuma Kumppanuustalo Viikarissa. Tietoiskuja Newrozista, Haft-seen juhlapöytä, pientä tarjottavaa ja livemusiikkia.

Tiistaina 22.3.

• klo 17–18 Jalkapalloa Ruonalan palloiluhallissa. Koko perheen liikuntatapahtuma PeKa12-pelaajien johdolla. Mukana myös kaupungin liikuntaneuvoja.
  • klo 18–19 Ystävyysottelu Peace United PeKa / Karpo – Kumu Edustus Ruonalan palloiluhallissa. Karpot-TV kuvaa ottelun YouTube-kanavalle.

Keskiviikkona 23.3.

• klo 17–20 Tahdon-näyttelyyn vapaa pääsy Merikeskus Vellamossa. Näyttelyssä on esillä angolalainen häätarina. Hääpari ja museon henkilökunta ovat tavattavissa.

Torstaina 24.3.

• klo 16–17 Maailma monilla kielillä Kotkan pääkirjastossa. Lukunäytteitä eri kielillä, musiikkia.

Perjantaina 25.3.

• klo 12–16 italialaisia herkkuja kahvila Myllyttäressä.

Useamman päivän tapahtumat

• 19.–27.3. Kulttuurien sateenkaari -kansallispukunäyttely kauppakeskus Pasaatissa. Nähtävillä eri maiden kansallispukuja. Torin puoleisen ulko-oven vieressä.
  • 21.3.–17.4. Nuorten kuvataidekilpailun näyttely toimintakeskus Myllyssä. Rasismia vastaan – tasa-arvoisuuden puolesta.
  • Tiistaina 22.3. ja torstaina 24.3. klo 12–13 tervetuloa keskustelemaan eri kielillä toimintakeskus Myllyyn!
  • Korttelikodeissa tarjolla eri maiden makuja. Ma Viikarissa, ti Muorikassa, ke Naapurissa, to Ratikassa ja pe Alvariskassa.

Kuvataidekilpailu

Kotkan Rasisminvastaisen viikon työryhmä haastaa kotkalaiset nuoret mukaan kuvataidekilpailuun, rasismia vastaan - tasa-arvoisuuden puolesta.

Kilpailutyö: Työtapa on vapaa: maalaus, piirustus, savityö, askartelukollaasi, valokuva, taidetekstiili, juliste..

Teema: Kilpailutyössä on tarkoitus tuoda esiin rasisminvastaisuus ja tasa-arvoon pyrkiminen.

Osallistujat: Kilpailuun voivat osallistua 12-28-vuotiaat nuoret yksin, kaksin tai ryhmässä.

Aikataulu: Valmiit kilpailutyöt tuodaan Toimintakeskus Myllyyn (Gutzeitintie 14) to 17.3. klo 10-16.

Valmis työ: Liitä valmiiseen työhön: 1. työn nimi, 2. työn hinta (tai merkintä: ei myynnissä) 3. tekijän/tekijöiden nimet ja puhelinnumerot

Palkinto: Kilpailuraati valitsee kolme parasta työtä, joiden tekijät saavat 120, 80 tai 60 euron lahjakortin.

Taidenäyttely 21.3.-17.4.

Kilpailutöistä kootaan näyttely Toimintakeskus Myllyyn 21.3.-17.4. sekä virtuaalinäyttely nettiin. Näyttelyn avajaisissa ma 21.3. klo 18 palkitaan kilpailun voittajat. Tervetuloa avajaisiin!

Työt on noudettavissa Myllystä ma 18.4. alkaen.

Lisätietoja: Katja Saastamoinen, katja.saastamoinen@sherwood.fi

Kilpailun mainos, sama sisältö kuin tekstissä.

Tapahtuman mainosjuliste, sama teksti kuin sivulla.