Ilmoittautuminen vuoden 2022 rippikouluihin

Ilmoittautuminen vuoden 2022 rippikouluryhmiin alkaa maanantaina 6.9.2021, lomake aukeaa klo 16.00. Ilmoittautumisjärjestyksellä ei ole merkitystä, jolloin voit valita itsellesi sopivimman ajankohdan ilmoittautumisen tekemiselle, lomake saattaa ruuhkautua jos suurin osa tekee ilmoittautumista saman aikaisesti. Ilmoittautuminen päättyy sunnuntaina 26.9.2021 klo 22.00.

Tutustuthan alta löytyvään rippikouluesitteeseen ja ilmoittautumisohjeisiin ennen kuin ilmoittaudut.

Kotka-Kymin seurakunnan rippikouluihin ilmoittautumaan pääset TÄSTÄ.

Jos käyt rippikoulusi muualla, mutta osallistut seurakuntajaksolle Kotka-Kymin seurakunnassa, voit ilmoittautua TÄSTÄ.

Löydät rippikouluesitteen seuraavasta linkistä: rippikouluesite2022

Ilmoittautumisohjeet

• Rippikouluun ilmoittaudutaan täyttämällä sähköinen lomake. Täytä lomake huolellisesti yhdessä huoltajasi kanssa ja klikkaa "lähetä".
  • Valitse ilmoittautumislomakkeeseen vähintään 5 mieluisinta rippikouluvaihtoehtoa.
  • Jos sinun on päästävä johonkin tiettyyn rippikouluryhmään, muista perustella toiveesi hyvin ja tarvittaessa ole yhteydessä Heidi Nykvistiin (heidi.nykvist@evl.fi, 0414626222).
  • Yhteen rippikouluryhmään voidaan ottaa n. 25 nuorta ja tulevana vuonna rippikoululaisia on lähes 400, joten varaudu siihen, että toiveesi ei välttämättä toteudu.
  • Voit toivoa pääsyä samaan rippikouluryhmään yhden kaverisi kanssa. Tämä tapahtuu niin, että toinen teistä ilmoittautuu ensin ja saa lomakkeen lähetettyään kaverikoodin. Toinen sitten ilmoittaa tämän koodin oman ilmoittautumislomakkeen kohtaan "kaverikoodi". Syötettyäsi kaverikoodin muista klikata nappia ”hae”!
  • Kaikkiin rippikouluihin kuuluu myös viikonloppuleiri/ennakkoviikonloppu. Varmistathan, että senkin ajankohta käy sinulle!
  • Voit tulla ilmoittautumaan yhdessä työntekijän kanssa Pappilaan (Karhulantie 36B), maanantaina 6.9.2021 klo 16-18 välisenä aikana.

Ripari-infot

• Omassa koulussasi järjestetään ripari-info, jolloin paikalla on seurakunnan rippikoulutyöstä vastaavia työntekijöitä. Silloin saat lisäinfoa rippikouluista ja ilmoittautumisesta. Infot kouluilla viikoilla 33-35.

Muuta tärkeää tietoa

• Rippikouluun sisältyy lisäksi myös muita kokoontumisia syksyn ja kevään aikana. Tiedon rippikouluryhmästäsi ja ryhmän ensimmäisestä kokoontumisesta saat sähköpostitse viikolla 42. Rippikouluryhmät kokoontuvat ensimmäisen kerran marraskuussa, jolloin saat tietää rippikouluryhmän muista kokoontumisista syksyn ja kevään aikana.
  • Leirimuotoisen rippikoulun maksu on 130€ ja päivärippikoulun 60 €. Rippikoulu laskutetaan etukäteen ennen pidempää leirijaksoa/intensiivijaksoa. Jos perheelläsi on vaikeuksia maksaa rippikoulumaksua, otathan yhteyttä.
  • Huomaathan, että rippikoulun leirijaksoilta (päivärippikoulun ennakkoviikonlopusta ja intensiivijaksolta) ei voi olla pois! Jos sinulla on tiedossa ensi vuonna tärkeitä perhejuhlia, kisoja, harjoitusleirejä tai ulkomaanmatkoja niin katsothan, että ne eivät satu päällekkäin toivomiesi leirien kanssa.

Urheilijat ja muut aktiiviharrastajat

Tutki hakuvaiheessa tarkasti leirien päivämääriä ja sinun mahdollisia pelejäsi/kisojasi tai sellaisia tulevia tapahtumia, joista et mielestäsi voi olla pois. Viikonloppuleiriltä/ennakkoviikonlopusta ja rippileiriltä/intensiivijaksolta ei voi olla pois minkään harrastuksen vuoksi. Siksi ole tarkkana.

Lokakuun puolessa välissä saat tiedon siitä, mihin rippikouluryhmään sinut on valittu. Tässä vaiheessa kannattaa ilmoittaa valmentajalle kaikki rippikouluun liittyvien kokoontumisten päivämäärät, jotka sinulle annetaan tiedoksi. Näin valmentaja voi varautua etukäteen poissaoloosi pelistä/kisoista. Hän voi mahdollisesti vaikuttaa otteluohjelmaan niin, ettei pelejä/kisoja ole siihen aikaan, kun olet leirillä (jos esimerkiksi samasta joukkueesta on monta samalla riparilla). Tämä informaatio helpottaa myös valmentajan työtä. Kerro myös valmentajalle siinä vaiheessa, että leireiltä et voi olla pois.

Huomioi myös lajisi mahdolliset maajoukkueleirit. Et voi ilmoittautumisvaiheessa tietää, valitaanko sinut, mutta valitsemalla leirin niin ettei tule päällekkäisyyksiä pääset helpommalla.

Jos on yhtään epäselvyyksiä, mikä leiri kannattaisi valita tai sinulle on paljon kisoja tms. tulossa, niin olethan yhteydessä rippikouluista vastaavaan työntekijään. Voimme yhdessä katsoa ja muokata sopivan paketin, jottei rippikoulu jäisi esteiden vuoksi käymättä.