Ilmoittautuminen vuoden 2021 rippikouluihin

Ilmoittautuminen vuoden 2021 rippikouluryhmiin on päättynyt.

Mikäli haluat vielä ilmoittautua, olethan yhteydessä Heidi Nykvistiin (041 4626 222, heidi.nykvist@evl.fi).

Löydät rippikouluesitteen seuraavasta linkistä: rippikouluesite 2021Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Ilmoittautumisohjeet

  • Rippikouluun ilmoittaudutaan täyttämällä sähköinen lomake..
  • Valitse ilmoittautumislomakkeeseen vähintään 5 mieluisinta rippikouluvaihtoehtoa.
  • Jos sinun on päästävä johonkin tiettyyn rippikouluryhmään, muista perustella toiveesi hyvin ja tarvittaessa ole yhteydessä Heidi Nykvistiin.
  • Yhteen rippikouluryhmään voidaan ottaa n. 25 nuorta, joten varaudu siihen, että toiveesi ei välttämättä toteudu.
  • Voit toivoa pääsyä samaan rippikouluryhmään yhden kaverisi kanssa. Tämä tapahtuu niin, että toinen teistä ilmoittautuu ensin ja saa lomakkeen lähetettyään kaverikoodin. Toinen sitten ilmoittaa tämän koodin oman ilmoittautumislomakkeen kohtaan "kaverikoodi". Syötettyäsi kaverikoodin muista painaa nappia ”hae”!
  • Kaikkiin rippikouluihin kuuluu myös viikonloppuleiri/ennakkoviikonloppu. Varmistathan, että senkin ajankohta käy sinulle.

Ripari-infot

  • Omassa koulussasi järjestetään ripari-info, jolloin paikalla on seurakunnan rippikoulutyöstä vastaavia työntekijöitä. Silloin saat lisäinfoa rippikouluista ja ilmoittautumisesta. Infot kouluilla viikoilla 34-35.

Muuta tärkeää tietoa

  • Rippikouluun sisältyy lisäksi myös muita kokoontumisia syksyn ja kevään aikana. Tiedon rippikouluryhmästäsi ja ryhmän ensimmäisestä kokoontumisesta saat sähköpostitse viikolla 42. Rippikouluryhmät kokoontuvat ensimmäisen kerran marraskuussa, jolloin saat tietää rippikouluryhmän muista kokoontumisista syksyn ja kevään aikana.
  • Leirimuotoisen rippikoulun ruokamaksu on 130€ ja päivärippikoulun 60 €. Rippikoulu laskutetaan etukäteen ennen pidempää leirijaksoa/intensiivijaksoa. Jos perheelläsi on vaikeuksia maksaa rippikoulumaksua, otathan yhteyttä.
  • Huomaathan, että rippikoulun leirijaksoilta (päivärippikoulun ennakkoviikonlopusta ja intensiivijaksolta) ei voi olla pois! Jos sinulla on tiedossa ensi vuonna tärkeitä perhejuhlia, kisoja, harjoitusleirejä tai ulkomaanmatkoja niin katsothan, että ne eivät satu päällekkäin toivomiesi leirien kanssa.

Urheilijat ja muut aktiiviharrastajat

Tutki hakuvaiheessa tarkasti leirien päivämääriä ja sinun mahdollisia pelejäsi/kisojasi tai sellaisia tulevia tapahtumia, joista et mielestäsi voi olla pois. Viikonloppuleiriltä/ennakkoviikonlopusta ja rippileiriltä/intensiivijaksolta ei voi olla pois minkään harrastuksen vuoksi. Siksi ole tarkkana.

Lokakuun puolessa välissä saat tiedon siitä, mihin rippikouluryhmään sinut on valittu. Tässä vaiheessa kannattaa ilmoittaa valmentajalle kaikki rippikouluun liittyvien kokoontumisten päivämäärät, jotka sinulle annetaan tiedoksi. Näin valmentaja voi varautua etukäteen poissaoloosi pelistä/kisoista. Hän voi mahdollisesti vaikuttaa otteluohjelmaan niin, ettei pelejä/kisoja ole siihen aikaan, kun olet leirillä (jos esimerkiksi samasta joukkueesta on monta samalla riparilla). Tämä informaatio helpottaa myös valmentajan työtä. Kerro myös valmentajalle siinä vaiheessa, että leireiltä et voi olla pois.

Huomioi myös lajisi mahdolliset maajoukkueleirit. Et voi ilmoittautumisvaiheessa tietää, valitaanko sinut, mutta valitsemalla leirin niin ettei tule päällekkäisyyksiä pääset helpommalla.

Jos on yhtään epäselvyyksiä, mikä leiri kannattaisi valita tai sinulle on paljon kisoja tms. tulossa, niin olethan yhteydessä rippikouluista vastaavaan työntekijään. Voimme yhdessä katsoa ja muokata sopivan paketin, jottei rippikoulu jäisi esteiden vuoksi käymättä.