Miten rukoilet?

Rukoussunnuntai tuo mieleen monia lukemiani kauniita rukouksia. Rukoukset ovat täynnä korulauseita, joiden avulla voi lähestyä Jumalaa. Rukouksesta sanotaan, että se on sydämen puhetta Jumalalle. Ja vaikka pidänkin toisten kirjoittamista rukouksista, itselle merkityksellisimmät rukoukset Isä meidän -rukouksen lisäksi ovat niitä, joita hiljaa sisälläni rukoilen Jumalalle.

Raamatussa kerrotaan rukouksesta monenlaista. Ei pelkästään siitä, mitä sanoa, vaan miten sanoa. Eri kirjoista käy nimittäin ilmi, missä asennoissa ihmiset rukoilevat. Nehemian kirjassa istutaan ja rukoillaan, 2. Kuninkaiden kirjassa seistään ja kävellään rukoillen ja 1. kirjeessä Timoteukselle rukoillaan kädet ilmaan nostettuna. Sitten on evankeliumit, joissa Luukas kuvaa polvistuneena rukoilemisesta ja Matteus sitä, kuinka Jeesus heittäytyi kasvoilleen maahan rukoilemaan.

Löydätkö itsesi noista kuvauksista? Istutko rukoillessasi? Tai käveletkö? Polvistutko? Tapoja on varmasti yhtä paljon kuin rukoilijoita. Jokainen tapa on oikea, jos se auttaa lähestymään Jumalaa.

Raamatunkohdat, joihin tekstissä viitataan: Neh.1:4, 2.Kun.4:35, 1.Tim.2:8, Luuk.22:41 ja Matt.26:39

Elise Hasanen
kirjoittaja työskentelee auttamistyön pappina Kotka-Kymin seurakunnassa
 

Ristityt kädet.