Jumalan sylissä

Tätä sunnuntaita nimitetään kirkkovuodessa pikku pääsiäiseksi tai syksyn pääsiäiseksi. Raamatun tekstit puhuvat siitä, miten ylösnousemususko vaikuttaa kristityn elämään. Tunnetuin teksteistä on Johanneksen evankeliumin 11. luvusta. Siinä Jeesus herättää ystävänsä Lasaruksen kuolleista. Samalla hän sinetöi oman kohtalonsa, kun tieto tapahtumasta leviää juutalaisten johtajille. He päättävät tappaa Jeesuksen.

Syksyllä luonto kuin kuolee, pukeuduttuaan ensin väriloistoonsa. Ajatukset palaavat kesän valoisiin päiviin ja lämpöisiin hetkiin. On lohdullista, että uusi kevät ja kesä koittavat syksyn ja talven jälkeen. Jos syksyyn kuuluu kaiho, kevään odotukseen kuuluu toivo.

Usko ylösnousemukseen on uskoa elämään. Se on elämänhalua ja -voimaa, jonka Jumala on istuttanut sydämeen. Elämänhalu ja ylösnousemuksen toivo ovat taustalla, kun kristitty toimii elämän puolesta. Kuolemalla ei ole lopullista sanaa hänen elämässään ja siksi hän uskaltaa elää rakastaen.

Aale Tynnin suomentamassa Gabriela Mistralin runossa ”Tuutulaulu” kuvataan kauniisti Jumalan huolenpitoa:

Isä Jumala lakkaa ei maailmojaan tuutimasta,
hänen kätensä tunnen pimeässä ja tuuditan lasta.

Jari Savinainen
Kirjoittaja on Kotka-Kymin seurakunnan seurakuntapastori

Värikkäitä vaahteranlehtiä maassa. Kuvassa näkyy myös kuvaajan jalat ylhäältä päin kuvattuna.