Toivon merkkejä

Kevään valo ja luonnon orastava viheriöinti ovat lupauksia tulevasta. Ensimmäiset krookukset ja valkovuokot ovat jo kukkineet.
Tänä keväänä on maailmassa synkkiä pilviä. Tutut ja turvalliset kuviot ovat muuttuneet. Terveys, tulevaisuus, toimeentulo ja jopa kauppa-asioiden hoitaminen aiheuttavat huolta ja pelkoa.

Vinkkejä tähän aikaan: Huomataan toisemme. Oman perheen jäsenet, ystävät, työtoverit, naapurit. Ole kiitollinen läheisistä. Näe hyviä asioita ympärilläsi. Puhelinsoitto, viesti tai postikortti tuo iloa ja kertoo välittämisestä. Innosta muita mukaan!
Yhdessä selviämme vaikeistakin ajoista, kun välitämme toisistamme. Jokainen voi omalta osaltaan vahvistaa positiivista ilmapiiriä.

Hienosti ihmiset ovat toisensa huomioineetkin. Kaunis kiitos kaikille!
Tosin on ollut ikäviäkin esimerkkejä: uutiset ovat kertoneet kovista asenteista, toisen hengen ja terveyden uhkaamisesta. Sellaiseen kenelläkään ei ole varaa eikä oikeutta – ei nyt kriisin keskellä eikä muulloinkaan!

Raamatussa on Jumalan lupaus: ’Minä annan teille tulevaisuuden ja toivon’ (Jeremia 29:11). Paavi pyysi jo epidemian alkupuolella kaikkia kristittyjä rukoilemaan samaan aikaan Isä meidän -rukouksen. Se tuntui hyvältä.

Valoisaa kevättä, Jumalan siunausta ja terveyttä!

Matti Astola
Kirjoittaja on Miehikkälän kappeliseurakunnan kappalainen

 

Puun oksa, jossa pieniä lehden silmuja.