Ikkunoita Jumalan maailmaanIkkuna, jonka edessä ruokapöytä ja tuolit. Kuvituskuva.

Kun olemme sisällä talossa, näemme jokaisesta ikkunasta palan maailmaa. Pienen siivun ympäröivästä todellisuudesta. Jos ikkunat ovat eri suuntiin, maisematkin ovat erilaisia. Toisella puolen voi olla vilkkaasti liikennöity katu tai tie, jota myöten kulkee paljon ihmisiä. Mutta vastakkaisella puolella saattaa avautua levollinen puutarhanäkymä tai metsämaisema.

Jumalan todellisuus ympäröi meitä. Hän on suuri ja käsityskykymme on rajallinen. Jumala on käsityskykymme yläpuolella. Kaikkivaltiaana Hänestä jää aina jotain – ja uskoakseni aika paljonkin – ymmärryksemme ulkopuolelle.

Tänään on Pyhän Kolminaisuuden päivä. Voimme ajatella, että Jumala on avannut meille kolme ikkunaa omasta pienestä maailmastamme Jumalan maailmaan. Kolme näkökulmaa Jumalan suureen todellisuuteen: Isä, Poika ja Pyhä Henki. Hän on kertonut meille itsestään, rakkaudestaan ja huolenpidostaan meitä kohtaan.

Jumala ei halua kätkeytyä meiltä. Hän on antanut meille elämän. Jumala rakastaa meitä ja on lähettänyt Jeesuksen Vapahtajaksemme ja pelastajaksemme. Jumalan rakkaus kutsuu meitä uskomaan ja luottamaan Häneen. Jumalan rakkaus kutsuu meitä rakastamaan ja välittämään toisista ihmisistä ja luomakunnasta.

Valoisaa ja virkistävää kesäaikaa!

Matti Astola
Kirjoittaja on Miehikkälän kappeliseurakunnan kappalainen