Älä pelkää!

Olin nuorena arka ja ujo. Moni mahdollisuus jäi toteutumatta ja moni asia kokematta siksi, että en uskaltanut. Olen jälkeenpäin esimerkiksi katunut, etten rohjennut lähteä Saksaan kuukauden kestävälle ilmaiselle stipendikurssille, jonne olisin päässyt koulun kautta. Reissu olisi tehnyt saksan kielen taidolleni hyvää ja olisi muutenkin ollut varmasti hieno kokemus. Toinen sai paikkani, kun en uskaltanut lähteä.

Raamatussa kerrotaan ihan tavallisista ihmisistä, ja siksi se on täynnä kuvauksia ujoista, aroista ja pelokkaista. Raamattu sisältää myös paljon rohkaisun sanoja. Joku on laskenut, että siellä sanotaan 365 kertaa ”Älä pelkää”, siis yhtä monta kertaa kuin vuodessa on päiviä. Jokaiselle päivälle on siis oma Raamatun lause, jossa Jumala rohkaisee meitä pelkojemme ja arkuutemme keskellä: ”Älä pelkää! Älä hermoile! Älä turhaan ole rauhaton! Mene rohkeasti eteenpäin!”

Yksi hienoimmista ”älä pelkää” -kohdista Raamatussa on Jesajan kirjan luvussa 41: ”Älä pelkää, minä olen sinun kanssasi! Älä arkana pälyile ympärillesi - minä olen sinun Jumalasi. Minä vahvistan sinua, minä autan sinua, minä tuen sinua vakaalla, lujalla kädelläni. Sillä minä, Herra, sinun Jumalasi, tartun sinun oikeaan käteesi ja sanon sinulle: "Älä pelkää, minä autan sinua."

Maarit Alhosaari
Kirjoittaja työskentelee pappina Kotka-Kymin seurakunnassa.

Käsi toisen olkapäällä.