Toivo mitä ikinä haluat, niin toiveesi toteutuu!

Olipa kerran kuningas, joka sai yllä olevan lupauksen. Hänen toiveensa myös toteutuivat - se oli kuin aikamme päävoitto lotossa - jokaiselle lottoajalle mahdollinen, mutta omalle kohdalle se ei koskaan osu. Se on kuitenkin todellisuutta joillekin, vaikka useimmat meistä saavat vain haaveilla, mitä kaikkea järjettömän suurella rahasummalla tekisi. Siis monille meistä vain satua ja päiväunta. 

Vielä 3000 vuotta tuon kuninkaan elinajan jälkeen tiedämme hänen nimensä, tunnemme kuuluisan viisautensa ja hallitsijan taitonsa. Hän on Salomo. Jumala ilmestyi hänelle ja sanoi: "Pyydä, mitä haluat, niin annan sen sinulle."

Jumala tietää varsin hyvin, että me ihmiset, kuningas Salomo mukaan luettuna, pyydämme itsellemme rikkautta, omaisuutta, kunniaa, pitkää ikää ja valtaakin. On meillä varmaan toki jokaisella enempi tai vähempi salainen toivomuslista, ja todennäköisesti se sisältää myös paljon epäitsekkäitä toiveita. Salomo pyysi viisautta ja hallitsijan taitoa. Hän sai mitä pyysi, mutta myös pyytämättä runsain mitoin kaikkea maallista hyvää, rikkautta, mainetta ja kunniaa. 

On hyvä joskus pysähtyä miettimään, mikä olisi omassa elämässä tärkein pyyntö Jumalalle, ja viedä se pyyntö sitten Hänelle harkintaan. Ehkä pyyntö toteutuukin myös meidän arkielämässämme ennalta arvaamattoman tavalla. Jumala kun ei ole satua ja päiväunta. 

Marjatta Kiukkonen
Kirjoittaja on vs. diakoniapappi Kotka-Kymin seurakunnassa.

Kuvituskuva. Ristityt kädet.
Kuva: Aarne Ormio / Kirkon kuvapankki