Leikkaa ainakin varpaankynnet!

Kävelin työkavereiden kanssa 24 kilometriä Virolahden ja Miehikkälän kirkon välillä. Kuljimme paljon kapeita sivuteitä. Näin ja aistin automatkaa enemmän, ja tunsin auringon ja tuulen poskillani – ja ennen kaikkea sen riemun ja ilon, minkä yhdessä jaettu matka taukoineen, sattumuksineen ja nauruineen tarjosi.  Oli Helatorstaina tapahtuvan ja kaikille avoimen kävelyn valmistelu.

Minkä sinä elämässäsi koet pyhänä? Pyhää on jokin luovuttamaton ja arvokas asia. Pyhässä on elämä läsnä. Tuo ennakoiva kävelymme antoi jo kokemuksen pyhästä. Yhteinen matka toisen seurassa jutellen, matkan varrella nähtyjen asioiden edessä pysähdellen ja vaikka hiljaa vieressä kulkien antoi jakamisen ilon. Olin perustavanlaatuisen ja niin itsestään selvän asian äärellä, ettei sitä aina osaa arvostaa.

Se, että joku suostuu kulkemaan hetken kanssani, on pyhä kokemus. Se on hyväksytyksi tulemisen kokemus. Jeesus kulki oppilaidensa rinnalla maaseudun teitä pitkin. Silloin Pyhä oli myös läsnä.

Olet tervetullut kulkemaan pientä pyhiinvaellusta Helatorstaina 26.5. klo 12-18 Kotka-Kymin, Haminan tai Pyhtään seurakunnan alueella. Tarkemmat tiedot seurakuntien lehti-ilmoituksissa, netti- ja Facebook-sivuilta. Ilmoittautuminen 22.5. asti.

Ps. Muista leikata varpaankynnet. Nähdään!

Kari Rautiainen
Kirjoittaja työskentelee Haminan seurakunnan pappina.

Kuvituskuva. Metsämaisema.
Kuva: Sanna Krook / Kirkon kuvapankki