Kevään lähettiläs?

Opiskeluaikoina ohjasin alakouluikäisten luontokerhoa. Silloin teimme yhdessä lasten kanssa kevätseurantaa, jossa listasimme ylös, missä vaiheessa kevään merkit näkyivät. Kirjasimme eri pölyttäjistä, nisäkkäistä, kasveista ja hyönteisistä tarkasti ensimmäiset havainnot ja vertailimme löytöjämme toisten kerhojen kanssa. Kuka löytää ensimmäisen kukkivan voikukan? Kuka havaitsee ensimmäisenä västäräkin?

Viime viikkoina olen tarkkaillut kevään etenemistä oman arjen ohessa sen enempää havaintoja kirjaamatta. Olen iloinnut auringonpaisteesta ja siitä, että vaatetta on jo voinut vähän vähentää. Olen tarkkaillut, miten valo ja lämpö tuovat niin ihmisiä kuin eläimiä yhä useammin ja useammin nauttimaan ulkoilmasta.

Kevään etenemistä seuratessani olen myös miettinyt, että miten sellaisen aurinkoisen ja kepeän kevään olotilan saisi välitettyä kaikille. Voisinko itse tehdä jotakin, jotta kaikki voisivat kokea kevään onnellisena ja toiveikkaana aikana? Miten Jumala kutsuu juuri minua toimimaan kevään lähettiläänä tänä keväänä?

Petra Harju
Kirjoittaja työskentelee Kotka-Kymin seurakunnan kasvatuksen pappina.

Puun lehtisilmu.