Rukoushetki taskussa

Kännykkä on oiva väline myös rukoiluun, hiljentymiseen ja hartaushetken viettämiseen.

Teksti ja kuva: Heidi Nevalainen

Kädessä kännykkä.

 

Bussimatkalla töihin tekisi mieli vielä hiljentyä hetkeksi ennen hektistä päivää. Mitä jos kuuntelisit vaikkapa pienen hartaushetken tai lukisit mietiskellen pätkän Raamattua? Kännykkään on saatavilla monenlaisia sovelluksia, jotka tarjoavat välineitä hengelliseen elämään. Myös netissä on useita hyviä sivustoja. Esittelemme tässä muutaman.

Mobiilikirkko.fi

Nettisivu, jossa on muun muassa hartauksia, rukouksia ja lohdun sanoja. Voit kuunnella erilaisia lyhyitä hartaushetkiä äänitiedostoina tai viettää itse vähän pidemmänkin rukoushetken. Sivustolla on valmiit tekstit, virret, nuotit ja rukoukset kokonaisen rukoushetken viettämiseen.

Piplia / Raamattu.fi

Piplia-sovelluksesta voit tilata päivittäisen ilmoituksen, jolla sovellus muistuttaa sinua lukemaan Päivän sanan esimerkiksi aina aamuisin. Sovelluksesta sekä nettiosoitteesta www.raamattu.fi pääset myös lukemaan Raamattua ja sen eri käännösversioita. Sovelluksen kautta löytyy myös erilaisia opastettuja mietiskelyjä, kuten Tässä olen -harjoituksia. Tässä olen -harjoituksia on vuoden jokaiselle päivälle ja niissä luetaan Raamattua eläytyen ja mietiskellen.

Domini Life

Kännykkäsovellus, jonka ideana on virkistää rukouselämää. Voit asettaa muistutuksen, jolla sovellus muistuttaa sinua rukoilemaan päivittäin. Voit listata sovellukseen henkilöitä ja yhteisöjä, joiden puolesta haluat rukoilla.

Virsikirja.fi

Jos laulaminen on sinulle sopiva juttu, kannattaa vierailla osoitteessa virsikirja.fi. Useimpiin virsiin löytyy sieltä sekä sanat että nuotit. Voit myös kuunnella virttä laulettuna tai soittaa pelkän sävelmän tai säestyksen laulullesi. Sivuilla kerrotaan lisäksi virsien syntytarinoita. Virsiä voi hakea nimen, numeron ja teeman perusteella.

Pray As You Go

Jos englannin kuuntelu sujuu, on vaihtoehtoja paljon. Pray As You Go on sovellus, jonka sisältö on tarkoitettu ennen kaikkea kuunneltavaksi. Sen kauniit ja rauhalliset musiikit sopivat vaikka työmatkalla kuunneltaviksi. Puhujien käyttämä englanti on helposti ymmärrettävää.