Kuvassa kaksi pientä poikaa leikkii yhdessä leluilla.

Päiväkerhot

Päiväkerhot kokoontuvat 2-3 kertaa viikossa tarjoten lapsille monipuolista ohjelmaa. Päiväkerhot on tarkoitettu 3-5 vuotiaille lapsille. Kerhot ovat maksuttomia. Joissakin kerhoissa on vielä tilaa. Kerhopaikkoja voit kysellä vs. varhaiskasvatuksen ohjaaja Jenni Tainiolta. puh. 0447259031 tai jenni.tainio@evl.fi

• Helilän seurakuntatalo (Suntionkatu 18): ti ja ke klo 12.00-15 ja to klo 12.00-14.00
  • Langinkosken kirkko (Langinkoskentie 1): ma ja ke klo 9-11 ryhmä täynnä
  • Mussalon seurakuntakoti (Ruukkimaanpolku 3): ti, ke ja pe klo 9 -11.30 ryhmä täynnä
  • Ristinkallio (Pahkakatu 4): ti, ke ja to klo 12.30-15
  • Tavastila  (Tavastilantie 225) ma ja ke klo 9.00-11.15 ryhmä täynnä

Leikkikerhot

Leikkikerhot kokoontuvat kerran viikossa tarjoten monipuolista ohjelmaa. Kerhot on tarkoitettu 3-vuotiaille lapsille. Kerhot ovat maksuttomia.

* alkavalla kaudella leikkikerholaiset kokoontuvat päiväkerhojen yhteydessä

Satujumppa

Satujumppakerho 2-5 vuotiaille lapsille. Satujumppa on hauskaa liikkumista ja leikkiä mukaansa tempaavan tarinan varjolla.

Vauvakerhot

Kerho on alle 1-vuotiaille vauvoille ja heidän vanhemmilleen. Kerho on maksuton ja siihen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Kerhossa leikitään, lauletaan, keskustellaan, hiljennytään kynttilähetkeen sekä tietysti kahvitellaan.

• Helilän seurakuntatalo vauvakerho (Suntionkatu 18): maanantaisin klo 12.30-15, mukana myös kaupungin varhaiskasvatuksen opettaja
  • Katariinan päiväkodin vauvatapaaminen (Puistotie 15, Katariinan pk. avoin): tiistaisin klo 12.30-15, mukana myös kaupungin varhaiskasvatuksen opettaja
  • Mussalon seurakuntakoti vauvakerho (Rukkimaanpolku 1): keskiviikkoisin klo 9-11
  • Länsi-Kotkan kohtaamispaikka vauvatapaaminen (Ututie 2): torstaisin klo 12.30-15.00, mukana myös kaupungin varhaiskasvatuksen opettaja

Taaperokerho

Vauvakerhon "jatkoryhmä", noin 1-2- vuotiaille taaperoille ja heidän vanhemmilleen

• Helilän seurakuntatalo, yläkerta (Suntionkatu 18): pe klo 9-11

Kirkkomuskari

Kirkkomuskarissa lapset ja aikuiset hiljentyvät kynttilähetkeen, jonka jälkeen lauletaan, soitetaan ja leikitään monenlaisia lauluja. Laulut vaihtuvat noin joka toinen kuukausi. Näin laulut tulevat tutuiksi niin lapsille kuin aikuisillekin. Muskarissa ei ole tarjoilua.

• Länsi-Kotkan kohtaamispaikka (Ututie 2): ke klo 9.30
  • Langinkosken kirkko (Langinkoskentie 1):
    kävelevät muskarilaiset pe klo 9.00
    "sylimatkustajat" pe klo 10.00

Perhekerhot

Perhekerhossa kokoontuvat 0-5-vuotiaat lapset yhdessä oman aikuisen kanssa.

Kerhossa hiljennytään ja opitaan kerhorukous. Kerhossa myös lauletaan, leikitään, askarrellaan ja tehdään retkiä. Perhekerhossa on mahdollisuus tutustua samassa elämänvaiheessa oleviin perheisiin kahvipöydän ääressä. Otahan mukaan omat eväät. Perhekerhoihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Maanantain kerhot

• Ristinkallio (Pahkakatu 4): klo 9-11
  • Mussalon seurakuntakoti (Ruukkimaanpolku 1): klo 9-11

Tiistain kerhot

• Helilän srk-talo, (Suntionkatu 18, Kymin kirkon vieressä): klo 9-11
  • Jäppilä, ent. koulu (Alakyläntie 67): klo 9-11
  • Langinkosken kirkko (Langinkoskentie 1): klo 9-11
  • Iltaperhekerho, Mussalon seurakuntakoti (Ruukkimaanpolku 1): klo 17-19

Keskiviikon kerhot

• Laajakosken kappeli (Laajakoskentie 221): klo 9-11
  • Sunilan srk-talo (Valliniemenkatu 20): klo 9-11

Perjantain kerhot

• Tavastila  (Tavastilantie225): klo 9-11

Avoin kerho

• Boksi (Karhulantie 31), maanantaisin klo 9-13
  • Kotkan srk-keskus (Mariankatu 14 F), tiistaisin klo 9-13

Avoin kerho on avoin kaikenikäisille. Voit tulla ja mennä omaan tahtiin. Kahvia tarjolla koko toiminta-ajan.

Liikuntaperhekerho

• Kotkan srk-keskus (Mariankatu 14 F), maanantaisin klo 17.00-18.30

Aloitamme klo 17.00 takkahuoneessa (2. krs), josta siirrymme liikuntasaliin. Mukaan tarvitsette liikuntaan sopivat vaatteet, sisäkengät/-tossut sekä iloisen mielen.

Sadun taikaa -perhekerho

• Kotkan srk-keskus (Mariankatu 14 F), perjantaisin klo 9.30-11.30

Kerhon ohjelmassa on satuhierontaa, askartelua, yhdessä oloa, jutustelua sekä kahvittelua leikin lomassa.

Satuhieronta on satujen yhdistämistä kosketukseen ja kevyeen hierontaan. Se on rentoutumista ja rauhoittumista, läsnäoloa ilon ja leikin kautta. Tällä lapsilähtöisellä ja luovalla menetelmällä on myönteisiä vaikutuksia niin lapsen kuin aikuisenkin hyvinvointiin. Satuhieronta parantaa lapsen itsetuntemusta, kehittää motoriikkaa ja sosiaalisia taitoja, lievittää stressiä ja helpottaa nukahtamista. Satuhieronta luo aitoja yhdessäolon hetkiä ja auttaa aikuistakin rentoutumaan.

Pyhäkoulut

• Langinkosken kirkolla sunnuntaisin jumalanpalveluksen saarnan aikana 10.1.2021 alkaen.

Lapsiparkki

• Kotkan srk-keskus keskiviikkoisin  klo 9-11 ja 11.30-13.30,  puh. 0401967528
  • Karhulan kohtaamispaikka (Karjalantie 10-12) tiistaisin klo 12.30-15. puh. 0447259232

Ota itsellesi hetki aikaa, hoida asioita tai vaikka lepää.

Lapsiparkkiin voi tuoda 2-6-vuotiaan lapsen lastenohjaajien hoitoon joko koko ajaksi tai osaksi aikaa. Toimintaamme kuuluu leikit, laulut, satuhetket ja välillä askartelua. Lapsille mukaan pienet eväät, sisätossut ja muut tarpeelliset asiat.

Ilmoittautuminen jokaiselle kerralle erikseen tekstiviestillä edellisenä arkipäivänä klo 12 mennessä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja vahvistamme paikat tekstiviestillä. Muistathan perua, mikäli ette tarvitse jo varattua paikkaa. Lapsiparkki on maksuton ja lapset ovat vakuutettuja hoidon ajan. Ethän tuo hoitoon lasta, jolla on flunssan oireita.

Mukaan mahtuu max 10 lasta/kerta.