Suomen merkittävimpiin kristillisen musiikin säveltäjiin kuuluvan Lasse Heikkilän suurmusikaali Simon Kyreneläinen esitetään Kotkassa su 30.1.2022.

Mukana on 13-henkinen ammattilaisorkesteri sekä 17-henkinen ensemble.

Rakastettu klassikkomusikaali juhlii 30-vuotista historiaansa uuden käsikirjoituksen voimin.

Juudean provinssi Rooman valtakunnassa AD 32. Painajaisia näkevä muukalainen etsii apua juutalaisilta suuren pääsiäisvaelluksen aikaan ja tapaa pienen seurueen poikkeuksellisesta rakkaudesta ja oikeudenmukaisuudesta opettavan rabbin seuraajia. He odottavat Kuninkaansa nousevan valtaistuimelle hetkenä minä hyvänsä, mutta meneekö kaikki, kuten he haaveilevat?

Musikaali Simon Kyreneläinen kuvaa sitä historian hetkeä, jona kristittyjen tuntema pääsiäinen sai alkunsa. Musikaalilla on uusi käsikirjoitus ja sen teemat käsittelevät erilaisuuden pelkoa, katkeruutta, anteeksi antamista ja tasa-arvoa. Pääsiäisviikko ja sen teologiset teemat sijoitetaan tiukemmin osaksi historiallista kontekstiaan. Musikaalia suositellaan alkaen 12-vuotiaille.

Päärooleissa loistavat Johanna Särkkälä ja Janne-Tapani Simola. Esiintyjäkaartissa on vierailemassa myös Piritta Poutala. Musiikista vastaa 13-henkinen orkesteri kapellimestarinaan Teemu Hämäläinen. Työryhmään kuuluu myös musikaalimusiikin ammattilainen Dóra Lukacz, jonka työtä musikaalin hyväksi on tukenut Tieteen ja taiteen kristillinen tukisäätiö.

Musikaali esitetään Kotkan Steveco Areenalla su 30.1.2022 klo 16.

Liput 20€ (+palvelumaksu 2,50€)
Ryhmäliput 18€ (yli 10henk. ryhmille + palvelumaksu 2,50€/lippu).
Liput myynnissä 1.12.2021 alkaen
www.tiketti.fi tai Kotkansaaren ja Karhulan kirkkoherranvirastoista (vain käteinen) arkisin klo 9-15.

Musikaalin väliajalla sekä ennen esitystä palvelee kahvio.
Voimassaolevista tapahtumarajoituksista riippuen
tapahtumassa voidaan kysyä koronapassia.

Simon Kyreneläinen -musikaalin järjestävät Kotka-Kymin seurakunta yhteistyössä Kotkan kristillisten seurakuntien sekä Musiikkiteatteri Valkian kanssa.

Seuraamme viranomaisten ohjeistuksia tapahtumien järjestämisestä ja rajoituksista.  Katsothan ajantasaiset tiedot rajoituksista ja niiden vaikutuksesta musikaaliin osoitteessa www.kotka-kyminseurakunta.fi.