Ilmoittautuminen siirretyille ripareille on päättynyt.

Mikäli ilmoittautuminen jäi tekemättä ja haluaisit vielä ilmoittautua tai sinulla on muuta kysyttävää, olethan yhteydessä Heidi Nykvistiin (heidi.nykvist@evl.fi tai 041 4626 222). Imoittautuneille on lähetetty tiedot ryhmäjaosta 17.6.2020.

Tutustu siirretyt rippikoulut 2020 -esitteeseen tästä linkistä.

Ilmoittautuminen vuoden 2021 rippikouluihin

Ilmoittautuminen vuoden 2021 rippikouluryhmiin alkaa syksyllä 2020. Rippikouluesite postitetaan kaikille vuonna 2006 syntyneille Kotka-Kymin seurakunnan jäsenille elokuun 2020 aikana. Mikäli et ole seurakunnan jäsen ja haluat rippikouluesitteen postissa itsellesi, olethan yhteydessä Heidi Nykvistiin (041 4626 222, heidi.nykvist@evl.fi). Esitteitä on myös jaossa kouluissa 8-luokkalaisille pidettävien rippikouluinfojen yhteydessä.

Ilmoittautumisohjeet

• Rippikouluun ilmoittaudutaan täyttämällä sähköinen lomake (lomake löytyy kotisivuilta ilmoittautumisen alkaessa).
  • Valitse ilmoittautumislomakkeeseen vähintään 5 mieluisinta rippikouluvaihtoehtoa.
  • Jos sinun on päästävä johonkin tiettyyn rippikouluryhmään, muista perustella toiveesi hyvin ja tarvittaessa ole yhteydessä Heidi Nykvistiin.
  • Yhteen rippikouluryhmään voidaan ottaa n. 25 nuorta, joten varaudu siihen, että toiveesi ei välttämättä toteudu.
  • Voit toivoa pääsyä samaan rippikouluryhmään yhden kaverisi kanssa. Tämä tapahtuu niin, että toinen teistä ilmoittautuu ensin ja saa lomakkeen lähetettyään kaverikoodin. Toinen sitten ilmoittaa tämän koodin oman ilmoittautumislomakkeen kohtaan "kaverikoodi". Syötettyäsi kaverikoodin muista painaa nappia ”hae”!
  • Kaikkiin rippikouluihin kuuluu myös viikonloppuleiri/ennakkoviikonloppu. Varmistathan, että senkin ajankohta käy sinulle.

Ripari-infot

• Omassa koulussasi järjestetään ripari-info, jolloin paikalla on seurakunnan rippikoulutyöstä vastaavia työntekijöitä. Silloin saat lisäinfoa rippikouluista ja ilmoittautumisesta. Infot kouluilla viikoilla 34-35.

Muuta tärkeää tietoa

• Rippikouluun sisältyy lisäksi myös muita kokoontumisia syksyn ja kevään aikana. Tiedon rippikouluryhmästäsi ja ryhmän kokoontumisista saat sähköpostitse lokakuun puolessa välissä. Rippikouluryhmät kokoontuvat ensimmäisen kerran marraskuussa.
  • Leirimuotoisen rippikoulun ruokamaksu on 130€ ja päivärippikoulun 60 €. Rippikoulu laskutetaan etukäteen ennen pidempää leirijaksoa/intensiivijaksoa. Jos perheelläsi on vaikeuksia maksaa rippikoulumaksua, otathan yhteyttä.
  • Huomaathan, että rippikoulun leirijaksoilta (päivärippikoulun ennakkoviikonlopusta ja intensiivijaksolta) ei voi olla pois! Jos sinulla on tiedossa ensi vuonna tärkeitä perhejuhlia, kisoja, harjoitusleirejä tai ulkomaanmatkoja niin katsothan, että ne eivät satu päällekkäin toivomiesi leirien kanssa.

Urheilijat ja muut aktiiviharrastajat

Tutki hakuvaiheessa tarkasti leirien päivämääriä ja sinun mahdollisia pelejäsi/kisojasi tai sellaisia tulevia tapahtumia, joista et mielestäsi voi olla pois. Viikonloppuleiriltä/ennakkoviikonlopusta ja rippileiriltä/intensiivijaksolta ei voi olla pois minkään harrastuksen vuoksi. Siksi ole tarkkana.

Lokakuun puolessa välissä saat tiedon siitä, mihin rippikouluryhmään sinut on valittu. Tässä vaiheessa kannattaa ilmoittaa valmentajalle kaikki rippikouluun liittyvien kokoontumisten päivämäärät, jotka sinulle annetaan tiedoksi. Näin valmentaja voi varautua etukäteen poissaoloosi pelistä/kisoista. Hän voi mahdollisesti vaikuttaa otteluohjelmaan niin, ettei pelejä/kisoja ole siihen aikaan, kun olet leirillä (jos esimerkiksi samasta joukkueesta on monta samalla riparilla). Tämä informaatio helpottaa myös valmentajan työtä. Kerro myös valmentajalle siinä vaiheessa, että leireiltä et voi olla pois.

Huomioi myös lajisi mahdolliset maajoukkueleirit. Et voi ilmoittautumisvaiheessa tietää, valitaanko sinut, mutta valitsemalla leirin niin ettei tule päällekkäisyyksiä pääset helpommalla.

Jos on yhtään epäselvyyksiä, mikä leiri kannattaisi valita tai sinulle on paljon kisoja tms. tulossa, niin olethan yhteydessä rippikouluista vastaavaan työntekijään. Voimme yhdessä katsoa ja muokata sopivan paketin, jottei rippikoulu jäisi esteiden vuoksi käymättä.