Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen vuoden 2020 rippikouluun on päättynyt. Ilmoittautuminen vuoden 2021 rippikouluryhmiin alkaa syksyllä 2020.

Ilmoittautumisohjeet

  • Valitse ilmoittautumislomakkeeseen 5 mieluisinta rippikouluvaihtoehtoa. Siihen, mihin rippikouluryhmään sinut sijoitetaan, vaikuttaa toiveesi lisäksi se, että koetamme saada kaikille leireille saman verran tyttöjä ja poikia. Kunkin rippikouluryhmän koko on 25 henkeä, eikä joustovaraa ole paljoa. Varauduthan siihen, että emme pysty välttämättä toteuttamaan ensimmäistä tai toistakaan rippikoulutoivettasi.
  • Jos sinun on päästävä jollekin tietylle leirille, muista perustella toiveesi hyvin!
  • Voit toivoa pääsyä samaan rippikouluryhmään yhden kaverisi kanssa. Tämä tapahtuu niin, että toinen teistä ilmoittautuu ensin ja saa lomakkeen lähetettyään kaverikoodin, jonka toinen ilmoittaa oman ilmoittautumisensa yhteydessä, kohtaan kaverikoodi. Syötettyäsi kaverikoodin muista painaa nappia ”hae”!
  • Kaikkiin rippikouluihin kuuluu myös viikonloppuleiri/ennakkoviikonloppu. Varmistathan, että senkin ajankohta käy sinulle!

Ripari-infot

Omassa koulussasi on ripari-info, jolloin paikalla on seurakunnan rippikoulutyöstä vastaavia työntekijöitä. Silloin saat lisäinfoa rippikouluista ja ilmoittautumisesta. 

Muuta tärkeää tietoa

  • Rippikouluun sisältyy lisäksi myös muita kokoontumisia syksyn ja kevään aikana. Tiedon rippikouluryhmästäsi ja ryhmän kokoontumisista saat valintakirjeessä. Rippikouluryhmät kokoontuvat ensimmäisen kerran loka-marraskuussa.
  • Leirimuotoisen rippikoulun ruokamaksu on 130 € ja päivärippikoulun 60 €. Rippikoulu laskutetaan etukäteen ennen pidempää leirijaksoa/intensiivijaksoa. Jos perheelläsi on vaikeuksia maksaa rippikoulumaksua, otathan yhteyttä.
  • Huomaathan, että rippikoulun leirijaksoilta (päivärippikoulun ennakkoviikonlopusta ja intensiivijaksolta) ei voi olla pois! Jos sinulla on tiedossa ensi vuonna tärkeitä perhejuhlia, kisoja, harjoitusleirejä tai ulkomaanmatkoja niin katsothan, että ne eivät satu päällekkäin toivomiesi leirien kanssa.

Urheilija ja muut aktiiviharrastajat

Tutki hakuvaiheessa tarkasti leirien päivämääriä ja sinun mahdollisia pelejäsi/kisojasi tai sellaisia tulevia tapahtumia, joista et mielestäsi voi olla pois. Viikonloppuleiriltä/ennakkoviikonlopusta ja rippileiriltä/intensiivijaksolta ei voi olla pois minkään harrastuksen vuoksi. Siksi ole tarkkana.

Loka-marraskuun vaihteessa saat tiedon siitä, mihin rippikouluryhmään sinut on valittu. Tässä vaiheessa kannattaa ilmoittaa valmentajalle kaikki rippikouluun liittyvien kokoontumisten päivämäärät, jotka sinulle annetaan tiedoksi. Näin valmentaja voi varautua etukäteen poissaoloosi pelistä/kisoista. Hän voi mahdollisesti vaikuttaa otteluohjelmaan niin, ettei pelejä/kisoja ole siihen aikaan, kun olet leirillä (jos esimerkiksi samasta joukkueesta on monta samalla riparilla). Tämä informaatio helpottaa myös valmentajan työtä. Kerro myös valmentajalle siinä vaiheessa, että leireiltä et voi olla pois.

Huomioi myös lajisi mahdolliset maajoukkueleirit. Et voi ilmoittautumisvaiheessa tietää, valitaanko sinut, mutta valitsemalla leirin niin ettei tule päällekkäisyyksiä pääset helpommalla.

Jos on yhtään epäselvyyksiä, mikä leiri kannattaisi valita tai sinulle on paljon kisoja tms. tulossa, niin olethan yhteydessä rippikouluista vastaavaan työntekijään. Voimme yhdessä katsoa ja muokata sopivan paketin, jottei rippikoulu jäisi esteiden vuoksi käymättä.

nuorisotyönohjaaja

virkavapaalla