Sytytän adventtikynttilän

Tänään sytytän ensimmäisen adventtikynttilän. Sytytän sen odotuksen merkiksi. Odotan joulua ja lunta, iloa ja lepoa, tähteä ja seimeä, Pyhää. Jumala, anna voimia odottaa vielä vähän!

Sytytän sen valon merkiksi. Kaipaan valoa ympärilleni ja sisimpääni, lempeää ja pehmeää valoa ja lämpöä. Jumala, anna valosi meidän pimeyteemme!

Sytytän sen toivon merkiksi. Kaiken keskellä pelkään, että lannistun. Jumala, rohkaise meitä toivoon!

Sytytän sen rakkauden merkiksi. Välillä unohdan rakastaa - ja että minua rakastetaan. Jumala, kiitos rakkaudestasi!

Sytytän sen uskon merkiksi. Uskon, vaikka en ymmärrä, vaikka siinä ei ole järkeä. Jumala, vahvista uskoamme!

Sytytän tänään ensimmäisen adventtikynttilän. Siinä on odotus ja valo ja toivo, rakkaus ja usko. Tänään vielä vähän, viikko viikolta enemmän.

Anna-Tiina Järvinen
Kirjoittaja on Kotka-Kymin seurakunnan kirkkoherra

Ikkunaa vasten neljä valkoista kynttilää, joista ensimmäistä sytytetään tulitikulla.