Kiitos ahkerille käsille

Tuomme vaihtopöydälle
lahjamme ja puutteemme.
(Virsi 428, säk. 4)

Elämä on parhaimmillaan yhdessä tekemistä ja yhteistä jakamista. Näin myös seurakunnassa.

Tarvitaan käsiä ja tekijöitä. Ilman niitä moni tilaisuus ei toteutuisi. Ainakin ihmiset joutuisivat lähtemään kuivin suin pois. Ahkerat kädet ovat valmistaneet kahvit ja pöydän antimet. Monessa muussakin asiassa talkoolaiset ja vapaaehtoiset näyttävät voimansa ja taitonsa. Tuhannet kiitokset!

Alussa lainaamani virsi kannustaa tekemään yhdessä ja jakamaan. Jaetaan sitä, mitä meillä on. Eli jaetaan sanomaa Jumalan rakkaudesta ja aivan konkreettista apua yhä uusille ihmisille – niin lähiympäristössä kuin kaikkialla maailmassa.

Näin syksyllä elämme sadonkorjuun aikaa. On aika kiittää sadosta ja tuoreesta ravinnosta, jota saamme pelloilta, puutarhoista ja metsästä. Kiitollisuus synnyttää myös auttamisen ja jakamisen halua. Saamme rukoilla ja tehdä työtä sen puolesta, että kaikki saisivat jokapäiväisen leipänsä.

Kiitos viljelijät ja tuottajat! Teidän työnne kautta saamme hyvää, laadukasta ja turvallista ruokaa läheltä. Kiitos Jumalalle, joka antaa kasvun!

Matti Astola
Kirjoittaja on Miehikkälän kappeliseurakunnan kappalainen

Kaksi kättä pitelee mustaa sientä, taustalla metsämäistä kasvustoa.