Kasvaminen

Syksy on hyvää aikaa. Kun luonto antaa satoaan, kirkossa on kasvun aika. Tästä kertoo kirkkotekstiilien vihreä väri.  Jumalanpalvelusten aiheina vilahtelevat lähimmäinen, kiitollisuus, huolenpito, usko, toivo, rakkaus ja anteeksiantaminen. Kaikki kertovat otteesta omaan elämäämme. Siihen, mihin me kuulumme, mistä ammentaa omassa arjessa. Joka sunnuntai on mahdollisuus löytää uutta. Siis sinusta itsestäsi, siitä meille rakkaimmasta.

Remu Aaltosen sanoin: ”Mä nautin siitä, että jos mä löydän jonkun jutun. Paras nautinto on rakkauden nautinto, jos siitä ihminen nauttii ja elää sen kanssa käsi kädessä. Koska se on semmoinen elementti, että se hyväksyy kaiken. Vedä siitä sitten jotain johtopäätöksiä.”

Kirkkoon voi tulla sellaisena kuin on. Iloineen ja murheineen. Mikään maailmassa ei ole niin pahoin vaurioitunut, ettei Kaikkivaltiaan Jumalan käsi voisi sitä korjata.

Tervetuloa kasvamaan ihmisenä.

Juha Ropponen
Kirjoittaja on Jumalanpalveluselämän työalavastaava Kotka-Kymin seurakunnassa.

Kirkon alttari, jonka kankaissa vihreä väri.