Jeesuksen motivaatiopuhe

Jeesus sanoo opetuslapsilleen: "Valvokaa siis, sillä te ette tiedä, minä päivänä teidän Herranne tulee.” Tämä voisi olla motivaatiopuhe kristityille ja seurakunnan työntekijöille. Raamattu ja sen myötä uskontunnustuskin kertovat, että Jeesus tulee kerran takaisin ja toimittaa tuomion. Moni kavahtaa ”tuomio”-sanaa. Tuo päivä on kuitenkin toivon ja lohdutuksen päivä, sillä silloin toteutuu Jumalan tahtoma oikeudenmukaisuus.

Me ihmiset annamme paljon hyvää toisillemme, mutta vaelluksemme ei ole kuitenkaan virheetöntä. Mutta sen vuoksi ei tarvitse Jeesuksen paluuta pelätä, sillä saamme turvautua Jumalan armoon. Jokainen ihminen tarvitsee sitä.

Kukaan muu kuin Jumala ei tiedä sitä, milloin Jeesus tulee takaisin. Sitä odottaessamme meillä on tehtävä valvoa. Se on muun muassa huolen pitämistä siitä, että yhteys Jumalaan pysyy kunnossa. Valvomiseen kuuluu myös rukoileminen.

Minulle Jeesuksen kehotus valvomiseen antaa motivaation kertoa ihmisille rakastavasta Jumalasta. Se vaikuttaa myös siihen, millaisia valintoja teen sisällön suhteen työssäni.

Valvominen on toimeliasta aikaa. Siihen kuuluvat lähimmäisen rakastaminen ja palveleminen. Se on myös kunkin oman tehtävän tekemistä toisten ihmisten ja yhteisön hyväksi.

Nina Eskoli
Kirjoittaja on kappalainen Kotka-Kymin seurakunnassa

Kahdet ristityt kädet kirkon penkillä.