Voitto

Tämän sunnuntain aihe kirkossa on Jeesus, Pahan vallan voittaja.

Uutisia seuraamalla tulemme tietoisiksi siitä, ettemme elä vain hyvässä ja turvallisessa maailmassa. Kärsimys ja pelko on läsnä. Tällä kertaa otsikoissa on koronavirus. Pesemme käsiä ja yskimme hihaan. Elämä ei silti lupaa meille, ettei mikään kärsimys koskettaisi meitä, vaikka tekisimme kaiken oikein.

Suojele minua ja pelasta minut, älä hylkää minua, sinuun minä turvaudun. Ps. 25:20

Voimme turvautua omia tekojamme suurempaan. Antaessamme Jeesuksen pestä sydämemme saamme itsellemme turvan, joka jatkuu myös kärsimyksen äärellä ja yli kuoleman rajan.

Hyvän ja pahan painiottelun tulos sydämissämme näkyy konkreettisesti seuraavasti: Kun lyömme laimin ja teemme pahaa itsellemme, toisille ihmisille, eläimille ja luonnolle, paha voittaa. Kun kohtelemme itseämme, toisia ihmisiä, eläimiä ja luontoa kunnioittaen, suojellen ja arvostaen, hyvä voittaa.

Maria Suurnäkki
Kirjoittaja on Haminan seurakunnan diakoniatyöntekijä ja pappi.

Paljas käsi pitelee pajunoksaa, jossa kaksi pajunkissaa ja pieniä vesipisaroita.