Pysykää kiinni hyvässä

Yksi tämän sunnuntain Raamatun teksteistä on kirjeestä Roomalaisille. Tarkemmin luvusta 12, jakeet 6–16. Tuo kohta ravisuttaa aitoudellaan. Suosittelenkin, että otat käsiisi Raamatun tai etsit netistä kyseisen kohdan ja luet sen ajatuksella (Room. 12:6–16).

Teksti voisi olla tsemppaus uuteen vuoteen tai vaikka ohjenuora kaikkeen elämiseen. Elämme erikoista aikaa. Aikaa, jolloin ennen itsestään selvät asiat eivät enää ole sitä. On entistä enemmän yksinäisyyttä, huolia ja pahaa oloa. Se ei mene ohi pelkästään harmittelemalla tilannetta. Tekoja tarvitaan.

Roomalaiskirjeen tekstistä voisikin saada kipinää teoille. Siellä sanotaan: ”osoittakaa toisillenne lämmintä veljesrakkautta”, ”kunnioittakaa kilvan toinen toistanne” ja ”auttakaa puutteessa olevia”. Ja tässä vasta muutama kehotuksista.

Tekstissä on monta kohtaa, josta voisi tehdä itselleen huoneentaulun. Itse valikoisin tekstin ”Pysykää kiinni hyvässä”. Mikä olisi sinun valintasi? En ehkä kuule valintaasi, mutta toivon näkeväni sen vaikutukset.

Elise Hasanen
Kirjoittaja työskentelee Kotka-Kymin seurakunnassa auttamistyön pappina.

Kuvituskuva. Henkilö tekee käsillään sydämen muodon ikkunaa vasten.
Kuva: Juuso Westerlund / Kirkon kuvapankki