Tartunnalle alttiit

Olemme seuranneet, kuinka Kiinan Wuhanista lähtenyt koronavirus on levinnyt moneen maahan. Jokainen koronaviruksen sairastuttama voi kuulemma laskennallisesti tartuttaa 2,68 ihmistä.

Tämän sunnuntain aiheena on Jumalan sanan kylvö. Jeesus on puhunut samarialaiselle naiselle rohkaisten ja lohduttaen. Opetuslapset kohtaavat Jeesuksen kaivolla, jonka luota nainen on poistunut kertoakseen kyläläisille ne hyvät sanat, jotka hän on kuullut. Jeesus kertoo opetuslapsilleen, että hän haluaa tavoittaa ihmiset hyvien ja rohkaisevien sanojen kautta.

Mikä on hyvien sanojen, hymyn tai hyvän kosketuksen leviämisnopeus tai -laajuus? Montako ihmistä me voimme keskimäärin päivässä ”tartuttaa” hyvien sanojen kautta? Tätä ei liene kukaan laskenut. Jospa joku päivä uutisissa olisi artikkeli, jossa kerrottaisiin kuinka Haminan tai Kotkan seudulla ollut nainen tai mies sai kahvilassa ollessaan ”tartutettua” hyvän mielen moneen ventovieraaseen ja kuinka he vuorostaan tartuttivat monet muut työpaikoillaan ja kodeissaan. Hyvä leviää kauttamme.

Kari Rautiainen
kirjoittaja työskentelee Haminan seurakunnan pappina

Kädet pitelevät toisia käsiä.