Hengen kosketus

Usean ihmisen kädet samassa kasassa.
Kuva: Juuso Westerlund / Kirkon kuvapankki

Muutama vuosi sitten pohdin ja tutkistelin, miten voisin yhdessä koululaisten ja aikuisten kanssa tutkistella virttä 125, Kosketa minua Henki. Lauloin virren sanoja moneen kertaan ja kokeilin, miten käteni kuvailevat virren sanomaa.

Lopulta löysin yhteyden virren sanoman ja kehoni välillä. Sanat kosketa minua Henki saivat mukaansa käsien kosketuksen päähän, olkapäihin ja sydämeen. Kosketa ajatuksiani, tekojani ja tunteitani. Aivan kuten ristinmerkkiä tehdessä, siunaa ajatukseni, tunteeni ja kätteni teot.

”Paina hiljaa luottamus Jeesukseen” sai mukaansa hellän hitaan käsien painalluksen sydämen kohdalle. Kun liike, keho ja mieli yhdessä etenevät hitaasti tai useaan kertaan tuttua virttä, uskon, että Jumalan Henki voi herättää jotain uutta meissä. Hänen tehtävänsä on luoda uutta elämää, toivoa ja uskoa Jeesukseen.

”Kosketa minua Henki! Herätä kiittämään, sinun lähelläsi armosta elämään”

Anita Venäläinen
Kirjoittaja on kappalainen Haminan seurakunnassa