Toivoa on?

Oletko huomannut, kuinka vaikeaa on pyytää apua? Koemme, että vapautta on pärjätä ilman toista. Ihmisen todellinen rikkaus kuitenkin mitataan yhteydessä toiseen. Ehkä elämän tarkoitus on kokea yhteys johonkin meitä suurempaan. Taivaan Isään, toisiin ihmisiin, seuraaviin sukupolviin, luontoon.

Kastetulla on paikka lähellä Jumalaa. Jumala näkee meidät ja on läsnä elämään kuuluvissa vaikeuksissa. Kun ihminen tulee nähdyksi, elämässä syntyy toivoa. Toivo synnyttää uutta.

Toivon sammuminen on pahinta, mitä kenellekään voi sattua. Toivo kasvaa silloin kun, rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, lempeys ja itsehillintä näkyvät meissä.

Meistä jokainen haluaa olla kelpaava, arvostettu ja rakastettu. Kristuksen seuraaminen tarkoittaa tämän näkemistä toisessa ihmisessä. Jopa silloin, kun se on piiloutunut syvälle.

Siinä on meidän tehtävämme maailmassa. Kokea ja synnyttää uutta toivoa.

Sydämellisen ihmisen lähellä on hyvä olla. Antakaa toivon loistaa elämässänne.

Juha Ropponen
Kirjoittaja työskentelee Kotka-Kymin seurakunnan pappien esimiehenä

Kaksi henkilöä selin kameraan, käsi kädessä.
Kuva: Sanna Krook / Kirkon kuvapankki