Tule ja katso

Loppiainen on takana ja joulukoristeet on kannettu kellarikomeron kätköihin odottamaan ensi joulua. Olemme saaneet ihastella joulun lasta – seimessä makaavaa Jeesusta. Välin ihmettelen sitä, kuinka nopeasti aika kuluukaan. Aika kultaa muistot. Valvotut yöt, vaipanvaihdot, syöttämiset, hammasitkut ja monet muut asiat ajalta, jolloin omat lapset olivat pieniä, tuntuvat nyt kaukaisilta. Lapset ovat jo aikuisia ja lapsenlapsiakin on syntynyt. Kiitos heistä.

Myös joulun lapsi kasvoi aikuiseksi. Hänen lapsuudestaan emme paljoa tiedä. Evankeliumi kertoo, että Johannes Kastaja kastoi Jeesuksen ja sitten alkoikin tapahtua. Kaanaan häissä hän muutti veden viiniksi. Hän ilmaisi sillä kirkkautensa ja hänen opetuslapsensa uskoivat häneen. Siitä se alkoi.

Seimen lasta voi ihastella ja ihmetellä. Aikuinen Jeesus on toisenlainen. Hän kutsuu meitä näkemään Jumalan suuria tekoja. Elämä on täynnä suuria ja pieniä ihmeitä. Niitä nähdäkseen on avattava silmänsä ja sydämensä.

Hannu Marttila
Kirjoittaja työskentelee rovastina Kotka-Kymin seurakunnassa

Lapsen käsissä kuvakortti, jossa kuva Jeesuslapsesta äitinsä syleilyssä.