Jumalan tärkein käsky ja ihmisen puhe

Television ajankohtaisohjelmassa keskusteltiin siitä, pitäisikö poliitikkojen vihapuhehäirintään puuttua tiukemmin. Myös katsojilta kysyttiin Ylen internetsivulla mielipidettä tähän asiaan. Ohjelmassa vieraana ollut toimittaja oli sitä mieltä, että poliitikkojen pitää pystyä ottamaan vastaan laillista vihapuhetta.

Ohjelman lopussa päädyttiin siihen, että se, mikä on sallittua koulun pihalla, olisi hyvä opastus myös muille. Suomessa tarvittaisiin tässä asiassa sekä arvojohtajuutta että välituntisäännöt. (Sannikka&Ukkola 11.10.2019)

Jumala odottaa ihmisiltä rakkauden kaksoiskäskyn noudattamista. Se kuuluu: ”Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi yli kaiken ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.” Jumalan rakastaminen voi olla kunnioitusta, syvää kiitollisuutta siitä, mitä hän on tehnyt meidän puolestamme ja Jumalan tahdon noudattamista. Jumalan rakastaminen on myös sitä, että ihminen rakastaa lähimmäistään.

Jeesus opettaa, että jokainen ihminen on lähimmäinen. Kehenkään ihmiseen kohdistettu vihapuhe ei osoita lähimmäisenrakkautta.

Nina Eskoli
Kirjoittaja on kappalainen Kotka-Kymin seurakunnassa.

Puusta tehtyjä, sydämenmallisia koristeita roikkuu rautalangoissa.