Näenkö sinut?

Lähestulkoon jokainen ihminen haluaa tulla nähdyksi ja kuulluksi. Mutta onko tänä päivänä mahdollista kuulua ja näkyä, oikeasti? Hassu kysymys, ajattelet ehkä. Nykyajan foorumeilla nähdyksi ja kuulluksi tuleminen on helpompaa kuin koskaan.

Tuntuu, että tänä päivänä sanat, tekstit, kaikenlainen kirjainten ja kuvien tulva ympäröi ihmistä joka puolelta ja tekee niin sinut kuin minutkin kovin näkyväksi. On varsin helppoa myös yhtyä kovaäänisimpien ja kauneimpien virran mukaan vietäväksi. Silti nämä kuvat ja painetut sanat täyttävät usein kaiken sen tilan, joka muutoin voisi täyttyä oikealla läsnäololla, kuulumisten kysymisellä ja toisen ihmisen todellisella kasvokkaisella näkemisellä.

Lähestyvän odotuksen ajan aikana, kehotankin sinua katsomaan ympärillesi ja todella näkemään kaiken sen nälän, janon, kodittomuuden, alastomuuden, sairauden ja erilaiset vankilat, joiden pauloissa niin moni taistelee. Väitän, että useimmat niistä kovaäänisimmistä ja kauneimmista kuuluvat myös tähän joukkoon. Kun näet minut, näen aivan varmasti myös sinut.

Satu Leino
Kirjoittaja toimii seurakuntapastorina Kotka-Kymin seurakunnassa

Lapsi tekee verhon takana varjokuvaa.