LähetettyLähetyskynttelikkö.

Nainen ja lapsi avaavat kirkon oven ja kävelevät kohti kirkon etuosaa pienet kynttilät kädessään. He pysähtyvät maapallon muotoisen kynttelikön eteen. He sytyttävät kädessään olevat kynttilät kynttelikön keskellä palavasta suuresta kynttilästä. Laittavat palavat kynttilät vierekkäin kynttelikköön ja kumartavat päänsä kohti alttaria. Naisen huulet liikkuvat. Hetken kuluttua he poistuvat kirkosta hiljaisuuden vallitessa.

Kynttilöiden valo loistaa maapallon muotoisessa lähetyskynttelikössä. Minulle niiden valo kertoo kuinka Jeesus, maailman valo, kulkee meidän kanssamme. Hänen luokseen kynttelikön ja alttarin äärelle voi tulla omien ajatusten, huolten ja kiitosten kanssa. Hän on läsnä ja lähettää meidät oman voimansa suojassa kertomaan hänen rakkaudestaan jokaista ihmistä kohtaan. Suuria sanoja tai tekoja ei tarvita, aito läsnäolo ja sydämestä kumpuava puhe koskettaa parhaiten kanssakulkijoitamme.

”Hän on sinun kanssasi, hän ei jätä sinua yksin, eikä hylkää sinua.” (5. Moos. 31:8)

Anita Venäläinen
Kirjoittaja on kappalainen Haminan seurakunnassa