Pyhäpäivänä su 27.2.2022

Matkalla

Yli kaksi vuotta kestänyttä koronapandemiaa on kutsuttu maratoniksi ja matkaksi. Rajoitusten päättyessä olemme ottaneet ”loppukirin”. Ehkä pandemiaa on ollut helpompi kestää, kun on voinut kuvitella sen päättyvän. Toisaalta kielikuvana matka liittää meidät kaikki saman tien kulkijoiksi. Tällä maratonilla olemme kaikki. Tänään laskiaissunnuntaina olemme yhden matkan lähtöviivalla. Pyhän evankeliumissa Jeesus sanoo ”Me menemme nyt Jerusalemiin.” Hän ei kysy lähdettäisiinkö tai sano lähtevänsä yksin. Hän sanoo opetuslapsilleen ja meille, että nyt mennään. Tänään laskiaissunnuntaina me laskeudumme paastonaikaan. Aloitamme matkan, joka vie kohti Jerusalemia ja kohti ristiä. 40 päivän ajan teemme matkaa. Se ei ole maraton, vaan mahdollisuus.  Paasto on mahdollisuus mietiskelyyn ja rukoukseen. Se on mahdollisuus riisua itsensä kaikista tekosyistä ja selittelyistä. Mahdollisuus katsoa itseään ja elämäänsä rehellisesti. Ristin tie on inhimillisiä tunteita täynnä: pelkoa, kostoa ja epäuskoa, mutta myös rakkautta, rohkeutta ja uskoa. Meitä kutsutaan etsimään omaa paikkaamme tuolla matkalla. Matkan loppukiri on vielä kaukana edessä, mutta voimme jo aavistella sen jälkeistä riemua, valoa ja kauneutta.

Anna Kinnunen
vt. kirkkoherra