Kuka on tämän päivän apostoli?

Apostoleilla viitataan yleisesti ensimmäisen kristillisen sukupolven johtohahmoihin, joista kuuluisimpiin lukeutuvat mm. Pietari ja Paavali. Leikitään ajatusleikkiä; keitä olisivat nykypäivän apostolit? Keitä olisivat rohkeat ilosanoman julistajat? Itse vastaisin kysymykseen yhdellä sanalla: seurakuntalaiset.

Seurakuntalaisten merkitystä ei voi korostaa liikaa. Saamme iloita taas auki olevista kirkon ovista ja yhteisistä tapahtumista, joihin kaikki saavat tulla. Kulunut reilu vuosi on lisännyt selkeästi yksinäisyyttä ja merkityksen kaipuuta. Siksi tärkeää onkin kutsua lisää ihmisiä seurakunnan yhteyteen.

Tämän päivän apostolista työtä tekevät he, jotka ovat avoimia uskostaan ja kutsuvat läheisiään seurakunnan yhteyteen. Haastaisin siis juuri sinut tekemään kaksi asiaa: lähde mukaan johonkin mielenkiintoiselta kuulostavaan seurakunnan tilaisuuteen ja ota läheisesi mukaan! Täällä on tilaa, ihan meille kaikille.

Taija Tiilikka
Kirjoittaja työskentelee Kotka-Kymin seurakunnan seurakuntapastorina.

Kotkan kirkon käytävä, penkeillä yleisöä, alttarilla kolme muusikkoa esiintymässä.
Kuva: Heidi Nevalainen