Matkailu avartaa

Monet meistä pitävät matkailusta. Se irrottaa sopivasti arjesta ja jo matkan suunnittelu voi virkistää meitä. Matkaillessa saamme uusia virikkeitä, kohtaamme uusia ihmisiä, tutustumme uusiin kulttuureihin. Tai matkalla saatamme vain levätä ja kerätä voimia arkeen. Yhtä kaikki matka tuo aina elämäämme uusia näkökulmia.

Loppiaisena kolme miestä oli myös matkalla. Heidät sai liikkeelle poikkeuksellinen valoilmiö, jonka me tunnemme Betlehemin tähtenä. He olivat sen ajan tähtitieteilijöitä, jotka tutkivat tähtiä, niiden liikkeitä ja tähtien syntymistä ja kuolemista. Betlehemin tähtenä tunnettu valoilmiö oli niin poikkeuksellinen, että heidän oli lähdettävä matkaan selvittämään asiaa paikan päälle.

Tietäjät kävivät kyselemässä tähden alkuperää Jerusalemista, mutta siellä ei tiedetty asiasta mitään. He jatkoivat matkaa ja tähti johdatti heidät Betlehemiin, Jeesus-lapsen seimen luo. Tämä kohtaaminen muutti heidän elämänsä. Tietäjät oli vallannut ilo seimen äärellä, sellainen ilo, joka muutti heidän elämänsä.

Kristittyinä meitä kutsutaan joulu toisensa jälkeen seimen luokse, kumartamaan vastasyntynyttä. Seurakunta kutsuu joka pyhä kirkkoon saman Kristuksen luokse ja sen jälkeen lähtemään matkaan. Kristus kutsuu meitä seuraansa matkalle, jossa on matkakokemuksia yllin kyllin.

Marjo Kujala
Kirjoittaja on Pyhtään seurakunnan kirkkoherra

Nahkainen matkalaukku, jonka vieressä nahkakantinen kirja ja maljakko, jossa kuivatettuja kasveja.