Sanan voimasta

Muistan yhden tapauksen ala-asteelta. Meidän piti näyttää karttakepillä kartalta maanosat. Tuli sitten erään oppilaan vuoro. Hän marssi opettajan luokse reippaasti. Opettaja ojensi karttakepin sanoen ole hyvä. Oppilas tarttui karttakeppiin. Mutta keppi ei irronnutkaan. Oppilas yritti vetää vähän kovemmin, ei irronnut vielä silloinkaan. Mikäs nyt neuvoksi? Opettaja rykäisi ja sanoi kuuluvammin, ole hyvä.  Sitten oppilas hoksasi. Ai niin. Kiitos. Oppilas sai karttakepin ja näytti maanosat kartalta.

Milloin sinä olet unohtanut viimeksi kiittää?

Tänään kirkkovuodessa puhutaan kiitollisuudesta. Jeesus teki hyvää erityisesti muiden hylkäämille ihmisille. Niistä ihmisistä, joita hän auttoi, vain harvat palasivat kiittämään häntä ja tunnustamaan uskonsa häneen.

Monesti itsekin rukouksessa käännyn Jumalan puoleen huolien ja murheiden kanssa, mutta unohdan kiittää Häntä kaikesta siitä hyvästä, mitä olen saanut.

Mistä sinä haluaisti tänään kiittää? Ketä haluat tänään kiittää?

Anne Läheniemi
Kirjoittaja on seurakuntapastori Kotka-Kymin seurakunnassa.

Pienen lapsen kädet ristissä.
Kuva: Maria Manelius / Kirkon kuvapankki