Valosta voimaa

Loputtoman pimeä ja synkkä syksy vaihtui nopeasti valkoiseksi ja valoisaksi talveksi. Lumen myötä on nähnyt jälleen iltaisinkin liikkua ja harrastaa talviurheilulajeja.

Kaivoin 24 vuoden hiihtotauon jälkeen sukset esiin varastosta. Vauhdin hurmaa en tällä kuntotasolla vielä löytänyt. Keskityinkin hiihtäessäni tarkkailemaan luontoa ja nauttimaan maisemista.

Valo saa ihmeitä aikaan. Valon avulla näemme, mitä ympärillämme on, ja pystymme liikkumaan eteenpäin. Myös päivä on pidentynyt huomattavasti joulukuusta. Vaikka koronarajoitukset jatkuvat, niin valon lisääntymisen myötä huomaan kuitenkin jotenkin piristyneeni ja saaneeni elämäniloa takaisin.

Jeesus sanoo itsestään: Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo.

Kun katsot tänään ympärillesi, mitä näet? Mihin suuntaan olet kulkemassa? Onko jotain, mistä haluaisit tänään kiittää? Mihin kaipaisit lohdutusta ja tukea?

Jeesuksen johdatuksessa on turvallista kulkea, tulee eteen sitten ylä- tai alamäkiä, synkkää korpitaivalta tai kirkasta lakeutta. Tänään olevan kynttilänpäivän aihe onkin Kristus, Jumalan kirkkauden säteily.

Anne Läheniemi
Kirjoittaja on seurakuntapastori Kotka-Kymin seurakunnassa

Talvinen jokimaisema, sininen taivas.