Aarteita vai turhuuksia?

Avaan varaston oven. Joka paikka tursuaa tavaraa. Joudun katsomaan, mihin jalkani laitan, sillä ei vain hyllyt vaan myös lattia on täynnä. Aloitan siivoamisen. Kannan kaikki tavarat ulos ja käyn ne läpi. Mitä tarvitsen, mitä en. Lajitellessani tavaroita säilytettäviin, pois heitettäviin ja eteenpäin lahjoitettaviin, huomaan, miten helposti olen kiintynyt tavaroihin.

Mistä ihmeestä tätä tavaraa kertyy näin paljon? Ihmettelen aina, kun aloitan jonkin kaapin, laatikon tai varaston siivouksen. Erilaiset mainokset ja muut houkutukset saavat minut tekemään vääriä valintoja. Ja vuosien kuluessa huomaan keränneeni ympärille aivan turhaa tavaraa.

Jeesus sanoo: Missä on aarteesi, siellä on myös sydämesi. Aarteemme voi olla raha, tavara, valta, tai jokin muu maallinen asia. Jeesus muistuttaa: älkää kootko itsellenne aarteita maan päälle. Kootkaa itsellenne aarteita taivaaseen.

Maanpäälliset aarteet eivät voi tarjota meille lopullista turvaa. On yksi aarre, joka säilyy vielä kuolemankin tullessa ja iankaikkisesti. Jeesus Kristus.

Anne Läheniemi
Kirjoittaja on seurakuntapastori Kotka-Kymin seurakunnassa.

Kuvituskuva, nurmikolla vanha telkkari.