Useamman puolen ihme

Juttelin tuossa taannoin uuden ystäväni kanssa. Hän ilmaisi yllättyneensä, kun kuvasin itseäni introvertiksi. Totesin, että hän on toistaiseksi nähnyt pääasiassa työminän. Työminä näyttäytyy ulospäinsuuntautuneena, korostuneen empaattisena ja avoimena. Yksityisessä minässä näkyvät myös kaksi viimeistä piirrettä. Yksityinen minä on kuitenkin myös runsaasti omaa rauhaa tarvitseva ja ympärilleen vain muutaman läheisen ihmisen kaipaava pohdiskelija. Töissä yksityinen arkajalka työnnetään taka-alalle ja parrasvaloihin pääsee se puoli, joka tekee vaikka tikusta asiaa – eräänlainen ohjelmamestari.

Mikä rikkaus onkaan, että meissä voi olla useampia puolia. Puolia, jotka palvelevat eri tarkoituksia. Yhden ainoan puolen kanssa olisin ainakin itse paljon haavoittuvaisempi. Minusta puhuttelevaa on, että myös kolmiyhteisessä Jumalassa on useampia puolia, kolme persoonaa. On taivaallinen Isä, kaiken Luoja. On sinua rakastaen kuollut Poika. On keskellämme hyvää työtä tekevä Henki. Eri puolia, mutta kuitenkin yksi. Niin kuin sinä tai minä.

Taija Tiilikka
Kirjoittaja on Kotka-Kymin seurakunnan vs. seurakuntapastori

Lapsi tekee verhon takana käsillä linnulta näyttävän varjokuvan.