Millaiset ovat viestinviejän askeleet?

Oletko joskus saanut kertoa ensimmäisenä jollekin ihania iloisia uutisia? Siitä tulee itsellekin hyvä mieli. Entä oletko joskus joutunut olemaan se, joka tuo mukanaan kipeän ja surullisen uutisen? Siinä on monelle hankalampi paikka.

Mikkelinpäivänä muistetaan enkeleitä, jotka toimivat Jumalan sanansaattajina. Monenlaisia viestejä hekin ovat saaneet Raamatun henkilöille tuoda. Osa niistä lienee ollut helppo ottaa vastaan, kun taas osassa on ollut huomattavasti enemmän pureskeltavaa.

Me ihmiset viestimme jatkuvasti keskenämme. Viestintä on verkko, jossa on paljon mahdollisuuksia, mutta myös paljon tilaa esimerkiksi väärinymmärryksille. On paljon hetkiä, kun saamme tuoda mukanamme iloa ja riemua, mutta joskus joudumme väistämättä tuomaan myös sävyltään ikävämpiä uutisia. Toivottavasti kommunikointimme voisi kuitenkin tapahtua rauhaa, ystävällisyyttä ja yhteisymmärrystä hakien. Siinäpä tavoitetta niin viestinviejälle kuin sen vastaanottajallekin.

Maini Salmi
Kirjoittaja toimii kasvatuksen pappina Kotka-Kymin seurakunnassa.

Enkelikoriste Kotkan kirkon urkuparvella.