Todistajana

Oletko toiminut joskus todistajana? Ensimmäisenä, kun kuulee sanan todistaja, tulee ehkä mieleen oikeussali. Toimimme kuitenkin todistajina erilaisissa tilanteissa. Kasteessa paikalla olevat kummit toimivat kasteen todistajina. Avioliittoon vihkimisessä paikallaolijat toimivat todistajina ja lisäksi vielä vihkipaperiin nimetään kaksi virallista todistajaa. Kokouspöytäkirjojen tarkastajat toimivat omalta osaltaan todistajina. Myös asiakirjat ovat todistajia, esim. passi todistaa henkilöllisyyden.

Tänään kirkkovuodessa puhutaan ylösnousseen todistajista. Kasteessa Jumala kutsuu meidät toimimaan ylösnousseen todistajana. Virressä 945 lauletaan: Kutsut minut maailmaan armostasi kertomaan. Saan tällaisena julistaa: Kristus rakastaa.

Meistä jokainen voi toimia Jeesuksen todistajana tässä tämän päivän maailmassa oma arkisen elämänsä keskellä. Todistajan tehtävä alkaa lähipiiristä. Toiset meistä tulevat kutsutuiksi todistajiksi myös lähipiirimme ulkopuolelle, esimerkiksi lähetystyöhön.

Välillä saatamme ehkä epäillä ja joskus mielemme saattaa vallata jopa epäusko. Ylösnoussut Jeesus ilmestyi aikoinaan epäileville opetuslapsilleen ja vakuutti heidät ylösnousemuksestaan. Ilo valtasi opetuslapset, kun he kohtasivat Jeesuksen. Tänään sunnuntaina mekin saamme kohdata Jeesuksen Raamatun sanassa ja ehtoollisen sakramentissa.

Anne Läheniemi
Kirjoittaja on seurakuntapastori Kotka-Kymin seurakunnassa

Ristikoru kaulalla, paidan päällä.