Turhanpäiväinen murehtija

Älä murehdi! Katso taivaan lintuja. Ne eivät murehdi huomisesta. Miten tämä Jeesuksen kehotus pitäisi ottaa vastaan aikana, jolloin Euroopassa käydään sotaa, miljoonat ihmiset kärsivät nälästä ja ilmastonmuutoksen vaikutuksista? Miten voisin olla murehtimatta alkavasta talvesta energiakriisin keskellä? Voiko Jeesus todella pitää minua vain turhanpäiväisenä murehtijana?

Yritän saada apua palaamalla hetkeen, kun Jeesus sanansa lausui. Jeesus asetti kehotuksensa olla murehtimatta nimenomaan ahdingossa eläville ja kutsui heitä luokseen. Tämä oli uutta yhteiskunnassa, joka oli hierarkkisesti järjestäytynyt ja ihmisten oikeuksia tiukasti rajaava.

Tavallisille naisille, lapsille, eri tavalla ahdingossa eläville Jeesus sanoo: älä murehdi, sinä voit etsiä Jumalan hyvää tahtoa. Kaikkensa menettäneille ja kaikenlaisille ihmisille Jeesus lupasi, että armo kuuluu myös sinulle eikä Jumala aseta sen eteen ehtoja ja rajoituksia. Hän kyllä tietää taakkamme ja kehottaa jättämään ne Hänelle, jotta havahdumme näkemään myös meidän vierellämme kulkevan.

Anna Kinnunen
Kirjoittaja on Haminan seurakunnan kirkkoherra.

Harmaata taivasta vasten mustia lintujen siluetteja.