Uusi vaihe

Koululainen, 1 kpl löytyy perheestämme. Vajaa kuukausi takaperin saattelimme häntä koko perheen voimin kouluun. Reppu pakattuna, jalat intoa täynnä, vanhemmilla kyynel silmäkulmissa. Minne nämä vuodet oikein katoavat?

Päivä oli kiva, en muista mitä ruokaa oli ja välkkä oli kaikista kivoin. Nämä sanat hän usein sanoo, kun kysyn, miten meni koulussa. Taisin välitunneista itsekin pitää, enkä äitini mukaan koskaan muistanut, mitä syötiin; paljon on muuttunut koulutiellä, mutta jotkin asiat taitavat olla muuttumattomia?

Koululaiselle uusia asioita riittää: mm. äikkää, enkkua, matikkaa, kavereita, iltapäiväkerhoa ja vastuuta. Läksyjäkin tulee, siitä se lähtee.

Siunausta koulutielle. Ekaluokkaisia ja heidän läheisiään oli Haminan Marian kirkko täynnä koulua edeltävänä päivänä. Tuntui hyvältä, että lapseni siunattiin. Liikutuin.

Siunaukselle ja maltille onkin tarvetta. Moni koululainen vielä opettelee yksin kulkemista. Ollaan varovaisia!

Hyvää lukuvuotta kaikille koululaisille ja koululaisten läheisille!

Ville Holopainen
Kirjoittaja työskentelee Haminan seurakunnan kasvatuksen pappina.

Lapsi reppu selässä liikennevaloissa.