Uuden kynnyksellä

Koulutyö päättyi tänä viikonloppuna ja monessa kodissa on juhlittu koulujen loppumista, ammattiin valmistumista ja ylioppilasjuhlia. Juhlapäivään tiivistyy paljon: loma alkaa ja uurastus on saatettu päätökseen, vihdoinkin. Sitä on syytä iloita!

Lukuvuoden päättymiseen liittyy usein myös haikeutta, jopa kyyneleitä. Päättävien luokkien oppilaat hyvästellään ja heille toivotetaan onnea matkaan kohti tulevaisuutta. Yksi elämänvaihe päättyy ja on aika siirtyä eteenpäin. Taidot ja tiedot karttuvat, kouluvuosien kokemukset muuttuvat muistoiksi, ne kantavat pitkälle elämässä. 

Joillekin muutos on mahdollisuus nollata aiempaa elämää, uudet valinnat ja mahdollisuudet antavat uuden alun. Toiset taas jatkavat valitulla ja hyväksi havaitulla polulla. Olkoonpa valintasi millainen tahansa, jokaiselle kouluvuoden päättäneelle toivon onnea ja Jumalan siunausta. Toivon, että voit rohkeasti katsoa eteenpäin ja seisoa uuden kynnyksellä luottavaisin mielin: mitä kaikkea hyvää tulevalla onkaan juuri sinulle varattuna?

Terhi Ruokonen-Jalo
Kirjoittaja työskentelee Kotka-Kymin seurakunnan perheneuvojana.

Kakku, jonka päällä mansikoita, suklaata ja ylioppilaslakkikoriste.
Kuva: Heidi Nevalainen