Merkityksellinen elämä?

”Tulin apostolin kyydillä” on tapana sanoa, kun saapuu kävellen. Tuossa lausahduksessa kuuluu apostolien tapa liikkua aikanaan Jeesuksen lähettämänä. Vietämme tänään apostolien päivää. Heillä oli tavoitteena kohdata ihmisiä merkityksellisellä tavalla.

Mikä antaa merkityksen sinun elämällesi? Vastauksia elämän tarkoituksesta lienee yhtä monta kuin on vastaajia. Lopulta se itse punnittu ja löydetty vastaus on paras. Olisiko kaikki vastaukset kuitenkin palautettavissa ajatukseen, minkä kaikki voisivat hyväksyä?

Perustarpeemme ovat samat. Kukapa ei haluaisi tuntea olevansa tärkeä jollekulle, ja kokea elämässään tekevänsä jotain tärkeää. Frank Martela on sanonut, että elämän merkitys on tehdä itselleen merkityksellisiä asioita siten, että tekee itsestään merkityksellisen muille ihmisille. Löytyisikö tästä se, mikä tuo sinun elämääsi suuntaa ja syvyyttä?  Tämän ydinajatuksen ympärille voimme tehdä oman näköisemme tavan toteuttaa sitä. Apostolit julistivat ilosanomaa kuoleman voittajasta ja auttoivat apua tarvitsevia. Se oli merkityksellistä heille.  

Kari Rautiainen
Kirjoittaja on pappi Haminan seurakunnassa.

Kaksi henkilöä halaa toisiaan.