Riku Pelo, Riikka Pelo ja Esa Ylönen.

Kotkan kirkossa konserttien kesä

18.5.2022 12.31

Suositun Lounaskonserttien sarjan lisäksi järjestetään myös sarja iltakonsertteja. Lounaskonserteissa voi lahjoittaa kolehtiin Kotkassa asuvien ukrainalaisten hyväksi.

Kotkan kirkossa järjestetään ensi kesänä runsaasti konsertteja. Suosittu lounaskonserttisarja palaa taas tauon jälkeen. Lounaskonsertteja kuullaan heinä-elokuussa keskiviikkoisin klo 12. Konserttien kesto on korkeintaan 45 minuuttia.

– Ehdit piipahtaa vaikka lounastunnilla nauttimaan monipuolisesta kauniista musiikista ja Kotkan kirkon upeasta akustiikasta, houkuttelee kanttori Irina Lampén Kotka-Kymin seurakunnasta.

Lounaskonsertteihin on vapaa pääsy. Vapaaehtoinen kolehtimaksu ohjataan Kotkassa asuvien ukrainalaisten hyväksi seurakunnan diakoniatyön kautta.

Eksoottisia rytmejä ja musiikkiperhe
Lounaskonserttisarjan avaa Duo Haarala & Oliveira, joka esittää Brasiliassa rakastettuja rytmimusiikin helmiä. Duon muodostavat trumpetisti Visa Haarala ja kitaristi Fabio de Oliveira.

Eksoottisia säveliä kuullaan myös Galantina-yhtyeen Maistiaisia barokin Euroopasta -konsertissa. Ohjelma koostuu mm. italialaisesta ja ranskalaisesta barokista.

Mielenkiintoinen kokoonpano on myös elokuussa esiintyvä Heikkilän musiikkiperhe. Luvassa on mm. virtuoottisia viulukappaleita sekä kauniita ja koskettavia sellokappaleita. Perheen nuorimmat taiturit ovat 7-vuotias sellisti Ruusu-Talvikki Heikkilä ja 9-vuotias viulisti Lumikki Heikkilä.

Upeita laulajia
Lounaskonserteissa kuullaan myös upeita laulajia. Kotkalaisille tutut Riikka ja Riku Pelo esiintyvät Esa Ylösen säestyksellä Barokista romantiikkaan -  lauluja vuosisatojen takaa – konsertissa. Silloin kuullaan vokaalimusiikkia urkujen säestyksellä.

Kesäisiin tunnelmiin ja meren äärelle johdatellaan ”Niin paljon on aihetta lauluun” -konsertissa, jossa esiintyvät Timo Lahtimo, Seija Kelavirta ja Susanna Apo-Syrjänen.

Elokuussa vuorossa on monipuolinen laulajatar Emilia Vesalainen-Pellas. Emilia tunnetaan erityisesti hänen lukuisistaan operettirooleistaan. Säestäjänä on Irina Lampén.

Taitavia urkureita
Urkumusiikkiakin kuullaan. Heinäkuussa konsertoi Arttu Selonen, joka on kuluvana vuonna toiminut Kotka-Kymin seurakunnan kanttorinsijaisena. Urut soivat myös Bachia lounasaikaan -konsertissa, jossa esiintyy urkuri Liisa Aaltola. Aaltola toimii kirkkomuusikkona Pirkkalassa.

Lounaskonserttisarjan päättää 31.8. urkuri Matti Vaakanainen. Hän on toiminut aiemmin Kotka-Kymin seurakunnan kanttorina ja on nykyään Helsingin Vanhan kirkon urkuri. Vaakanainen esittää Bachin ja Mendelssohnin musiikkia.

Iltakonserteissa urkuja ja laulua
Lounaskonserttien lisäksi Kotkan kirkossa järjestetään kesällä kolme iltakonserttia. Urkumusiikin ystäville on tarjolla kaksi konserttia, joihin on vapaa pääsy ja vapaaehtoinen ohjelmamaksu. Torstaina 21.7. esiintyy ukrainalainen urkutaitelija Taras Baginets. Sunnuntaina 25.8. on tarjolla urkumusiikin ruisleipää eli J.S. Bachia Markku Mäkisen esittämänä.

Mäkinen aikoo vuosien 2022-2023 aikana soittaa J.S. Bachin koko urkutuotannon Martti Porthanin rakentamilla uruilla eri puolilla Suomea 14 konsertissa. Jokaisen ohjelman soiva kesto lähentelee kahta tuntia ja sisältää väliajan pienen tarjoilun kera.

Kotkan Meripäivien aikana 28.7. on tarjolla laulumusiikkia. ”Toni Edelmannin musiikkia ja tarinoita sävellysten takana” -konsertissa esiintyjinä ovat Serafiina ja Ilari Edelmann.

Serafiina Edelmann on tehnyt uransa oopperalaulajana, mutta on vaihtanut genreä ja aloittanut uuden uran kevyenmusiikin laulajana. Ilari Edelmann on isänsä Toni Edelmannin tapaan säveltäjä ja klassinen pianisti. Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

Lounaskonsertit

Keskiviikkoisin klo 12 Kotkan kirkossa
6.7. Duo Haarala & Oliveira
13.7. Niin paljon on aihetta lauluun, Timo Lahtimo (laulu), Seija Kelavirta (haitari) ja Susanna Apo-Syrjänen (viulu)
20.7. Maistiaisia barokin Euroopasta, Galantina.
27.7. Arttu Selonen (urut)
3.8. Bachia lounasaikaan, Liisa Aaltola (urut)
10.8. Barokista romantiikkaan -  lauluja vuosisatojen takaa, Riikka ja Riku Pelo sekä Esa Ylönen
17.8. Heikkilän musiikkiperhe