Uutiset

Uutislistaukseen

Taru Spännäri nimettiin Kotka-Kymin seurakunnan sateenkaariyhdyshenkilöksi

Sateenkaariyhdyshenkilön nimeämiseksi seurakuntaan jätettiin valtuustoaloite tammikuun 2023 kirkkovaltuuston kokouksessa. Valtuustoaloite eteni ensin kirkkoneuvoston kautta kirkkovaltuustoon, jossa päätettiin yhdyshenkilön nimeämisestä. 

Kotka-Kymin seurakunnan henkilöstöasianjohtokunta nimesi kokouksessaan 15.11. seurakunnan sateenkaariyhdyshenkilöksi nuorisotyönohjaaja Taru Spännärin. Sateenkaariyhdyshenkilönä toimiminen on osa viranhaltijan työtä ja se lisätään yhdyshenkilönä toimivan työntekijän tehtävänkuvaukseen.

Sateenkaariyhdyshenkilön tehtävänä on mm. toimia yhdyshenkilönä paikallisten ja koko Suomen alueella toimivien sateenkaarijärjestöjen kanssa. Yhdyshenkilö kouluttautuu itse ja vastaa seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden moninaisuuden kohtaamisen koulutuksesta seurakunnan sisällä. Lisäksi yhdyshenkilö näkyy seurakuntalaisille nimenä, kasvoina ja yhteyshenkilönä sateenkaariasioihin liittyen ja kutsuu näin myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia henkilöitä seurakunnan yhteyteen. 

17.11.2023 12.40