Kirkkokuoro konsertoi 110-vuotisjuhlan kunniaksi

1.11.2019 09.01

Kirkkokuoron jäsenet ryhmäkuvassa.

Kotka-Kymin kirkkokuoro viettää 110-vuotisjuhlaansa juhlakonsertissa. Konsertti ”Satakymmenen lasissa” pidetään sunnuntaina 17.11. klo 16 Kymin kirkossa.

Kuoron perusti vuonna 1909 Kymin seurakunnan silloinen kanttori Jaakko Merisalo. Kuoro sai nimekseen Kymin kirkkokuoro. Kotkan seurakuntien yhdistyessä kuoro vaihtoi nimensä Kotka-Kymin kirkkokuoroksi ja laulaa nyt kaikissa seurakunnan kirkoissa.

Kotka-Kymin kirkkokuoro on seurakunnan ainoa perinteinen kirkkokuoro. Kuoro on sekakuoro, jossa lauletaan monipuolista hengellistä musiikkia. Kirkkokuoro esiintyy lähinnä jumalanpalveluksissa ja seurakunnan tilaisuuksissa.

– Kuoro on luultavasti esiintynyt 110 kertaa jouluna, adventtina, pääsiäisenä ja niin edelleen. Se vuodenkierto on 110 kertaa kierähtänyt ympäri. Se on oikeastaan aika koskettava ja mykistäväkin ajatus, pohtii kuoronjohtaja, kanttori Tarja Silvennoinen.

Juhlakonsertti perustuu tälle vuodenkierrolle ja ohjelmistossa kuullaan lauluja kirkkovuoden eri pyhiltä. Konsertissa kirkkokuoroa säestää pianisti Esa Ylönen sekä soitinyhtye. Kuoroa johtaa Tarja Silvennoinen.

Konsertin jälkeen juodaan juhlakahvit Helilän seurakuntatalossa. Mahdolliset onnittelut ja muistamiset kahvitilaisuudessa.