Urkuviikko Kotkan ja Kymin kirkoissa 24.-28.11.

4.11.2019 07.30

Mustavalkoisessa kuvassa mies istuu urkujen äärellä ja tekee kynällä muistiinpanoja nuotteihin.

Kotkan Urkuviikkoa vietetään jälleen 24.–28. marraskuuta. Ohjelmassa on viisi eri konserttia, joista neljä järjestetään Kotkan kirkossa ja yksi Kymin kirkossa. Urkuviikko ulottuu nyt ensimmäistä kertaa myös Kymin kirkkoon.

– Kun saimme Esa Pietilän ja Pétur Sakarin esiintyjiksi, ajattelimme että Kymin kirkko voisi sopia heille paremmin. Kymin kirkossa on myös hyvät urut ja mietimme, että niitäkin pitäisi Urkuviikolla hyödyntää, kertoo kanttori Irina Lampén Kotka-Kymin seurakunnasta.

Saksofonitaiteilija Pietilä ja urkutaiteilija Sakari esittävät Kymin kirkossa improvisaatioita ja klassikoiden helmiä. Pietilä on yksi Suomen merkittävimmistä saksofonisteista. Sakari tekee kansainvälistä uraa urkutaiteilijana ja on saanut useita palkintoja levytyksistään.

Päävierailijana puolalainen huippu-urkuri

Urkuviikko käynnistyy Kotkan kirkossa sunnuntaina 24.11. kotkalaisten urkureiden yhteiskonsertilla, jossa on ohjelmassa mm. nelikätistä urkumusiikkia, jazzia ja tangoa.

Tiistaina nautimme Urkuviikon päävierailijan, puolalaisen huippu-urkuri Krzysztof Urbaniakin esityksestä Kotkan kirkossa. Hän on menestynyt useissa urkukilpailuissa ja opettaa urkujen soittoa Krakovassa.

Urkuviikon aikana Sibelius-Akatemia järjestää Kotkan kirkossa urkukurssin, johon osallistuu mm. Sibelius-Akatemian urkujensoiton opiskelijoita. Urkuviikon päävieras, urkuri Krzysztof Urbaniak on myös lupautunut opettamaan kurssilla. Urkukurssin päätöskonsertti päättää Urkuviikon ohjelman torstaina.

Urkuviikko-festivaaleja jo vuodesta 1998

Kotkan Urkuviikko on jokavuotinen urkufestivaali, jota on järjestetty jo vuodesta 1998 alkaen. Urkuviikon järjestäjiä ovat Kotka-Kymin seurakunta, Taideyliopisto Sibelius-Akatemia ja Kotkan kaupunki.

Kotkan Urkuviikon ohjelma 24.–28.11.2019

su 24.11. klo 16 Kotkan kirkko: Organ Gala – Kotkalaisten urkureiden yhteiskonsertti

Mukana Mikko Hauhia, Matti Vaakanainen, urkuduo Jaana Jokimies ja Irina Lampén, Jarmo Kaijansinkko. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

ma 25.11. klo 19 Kotkan kirkko: Barokin aarteita

Anna Kalinkina (Pietari), urut. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

ti 26.11. klo 19 Kotkan kirkko: Urkuvieras Puolasta

Krzysztof Urbaniak (Puola), urut. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

ke 27.11. klo 19 Kymin kirkko: Improvisaatioita ja klassikoiden helmiä

Esa Pietilä, saksofoni ja Pétur Sakari, urut. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

to 28.11. klo 14 Kotkan kirkko: Urkukurssin päätöskonsertti

vapaa pääsy