Jouluherkkukampanjalla ilahdutetaan vähävaraisia

2.12.2019 08.00

Yhdeksän tyttöä seisoo joulukoristeilla koristellun ostoskorin ympärillä kaupan karkkiosastolla.

Kotkalaisissa kaupoissa voi taas lahjoittaa jouluherkkuja vähävaraisille. Kotkan naisvoimistelijoiden Lumina-joukkueen ja Kotka-Kymin seurakunnan Jouluherkku-kampanja järjestetään jo kolmannen kerran. Projektiin osallistuu myös kolme paikallista K-kauppaa: Aittakorven ja Mussalon K-marketit sekä K-supermarket Hyvätuuli.

Keräys on käynnissä 7.-14.12. Kaupoissa on tuona aikana kassojen läheisyydessä ostoskärry, johon voi jättää lahjoitettavaksi ostamansa tuotteet. Lahjoituksina toivotaan erityisesti jouluisia ruokatarvikkeita, jotka säilyvät huoneenlämmössä. Tuoretuotteita ei kärryyn saa laittaa.

– Viime vuonna oli paljon pipareita, suklaata ja glögiä. Myös puuroriisiä ja pähkinöitä, muistelee Senni Lahtela Lumina-joukkueesta.

Joukkueen tytöt huolehtivat lahjoituskärryjen tyhjentämisestä ja lahjoitusten pussittamisesta. Ruokakassit toimitetaan seurakunnalle ja diakonian työntekijät jakavat kassit apua tarvitseville.

– On kivaa, että saamme autettua ihmisiä, sanoo Lahtela ja muut tytöt nyökyttelevät vieressä.

Halu auttaa vähävaraisia ihmisiä sai Mussalon K-marketin kauppias Anne Suhosenkin lähtemään mukaan.

– Itse voisin laittaa keräykseen ihan perus ruokatarvikkeita ja jotain jouluista herkkua, kuten konvehteja, pohtii Suhonen.

Vuosi sitten lahjoituksista saatiin jaettavaksi noin sata herkkukassia. Tänä vuonna Lumina-joukkueen tytöt kannustavat lahjoittajia pistämään paremmaksi ja asettavat tavoitteen:

– 115 kassia!