Uutiset

Uutislistaukseen

Kuvassa Kymin kirkon edestä lähtee seppelepartio sankarihautausmaalle.

Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelukset Kotkassa

21.11.2019 11.48 Jumalanpalveluksien jälkeen lasketaan seppeleet sankarihautausmaille.

Itsenäisyyspäivänä vietetään jumalanpalvelusta Kotkan ja Kymin kirkoissa. Jumalanpalvelusten jälkeen lasketaan seppeleet sankarihaudoille. Se on merkki kiitoksesta ja kunnioituksesta.

Kotka-Kymin seurakunnassa järjestetään itsenäisyyspäivänä 6.12. kaksi jumalanpalvelusta. Kotkan kirkossa pidetään sanajumalanpalvelus klo 10, minkä jälkeen on kunniakäynti sankarihaudoilla. Seppeleen laskevat Puolustusvoimat, veteraanijärjestöt ja seurakunta. Jumalanpalveluksessa mukana Kotkan laulumiehet.

Kymin kirkossa jumalanpalvelus pidetään myös klo 10. Seppelekulkue sankarihautausmaalle lähtee jumalanpalveluksen jälkeen kirkon pääoven edestä. Kirkkokahvit ovat Helilän seurakuntatalossa tilaisuuden päätteeksi.

- Itsenäisyyspäivänä vietetään jumalanpalvelusta Kotkan ja Kymin kirkoissa. Jumalanpalvelusten jälkeen lasketaan seppeleet sankarihaudoille. Se on merkki kiitoksesta ja kunnioituksesta. Sankarivainajien ja veteraanien työ on ollut korvaamattoman arvokas, sen ansiosta meillä on itsenäinen isänmaa, Suomi. Mutta itsenäisyyspäivänä haluaisin kiittää ja muistaa kaikkia niitä, jotka ovat omalla työllään rakentaneet tätä maata, niin sotavuosina kuin niiden jälkeenkin. Kokoontumalla itsenäisyyspäivänä kirkkoon, jumalanpalvelukseen, rukoilemme oman maamme ja kansamme puolesta, pyydämme viisautta päättäjille ja rakkautta ja voimaa maamme asukkaille rakentaa yhteistä tulevaisuutta, toteaa kirkkoherra Anna-Tiina Järvinen.