Valokuvanäyttely Elävä kirkko Langinkosken Toivonsalissa

25.11.2019 14.54

Seinällä valokuvia, joissa erilaisia ihmisiä kirkossa.

Valokuvanäyttely kertoo, että jokainen on tervetullut kirkkoon.

Langinkosken kirkon Toivonsaliin on avattu valokuvanäyttely Elävä kirkko. Näyttelyn kuvat on ottanut saksalainen 18-vuotias valokuvaamista opiskeleva Ronja Schertl. Valokuviin on ikuistettu erilaisia kirkossa kävijöitä kuvaajan kotimaassa Saksassa.

Schertl kertoo, että hänelle elävä kirkko tarkoittaa muun muassa sitä, että jokainen on tervetullut kirkkoon ja jokainen on hyväksytty.

– Jos joku haluaa tanssia tultuaan kirkkoon, silloin hänen pitäisi pystyä tekemään se. Koska jos ei täällä, niin missä muualla? pohtii Schertl.

Nuori kuvaaja toivoo, että näyttelyä katsovat yrittäisivät löytää kuvista itsensä ja lukea myös rivien välistä.

Valokuvanäyttely oli aiemmin esillä Monikulttuurinen toimintakeskus Myllyssä.

– Halusin näyttelyn myös seurakunnalle, koska minusta nämä ovat hyvän mielen kuvia, jotka viestittävät, että kirkko kuuluu kaikille, kertoo Kotka-Kymin seurakunnan maahanmuuttajatyön koordinaattori Maarit Koskensalo-Tiainen.

Näyttely on nähtävillä Toivonsalissa jouluun saakka.