Uutiset

Uutislistaukseen

Ehtoollisleipiä lautasella. Kuva Maria Ojanperä

Kotka-Kymin seurakunnassa järjestetään messuja jälleen 7.6. alkaen

2.6.2020 10.05

Kotka-Kymin seurakunnan jumalanpalvelukset avautuvat jälleen kirkkoon tulijoille. Koronaviruspandemian vuoksi seurakunnan jumalanpalvelukset on lähetetty verkon välityksellä maaliskuun puolestavälistä lähtien. Ensi sunnuntaina 7.6. kirkkoihin pääsee jälleen viettämään messua. 

Kesän ajan messut järjestetään Kotkan, Kymin ja Langinkosken kirkoissa pääsääntöisesti klo 10. Katso tarkat ajat ja paikat osoitteesta www.kotka-kyminseurakunta.fi tai kirkollisista ilmoituksista. Jumalanpalvelukset striimataan verkkoon sunnuntaisin myös koko kesän ajan. Striimatun jumalanpalveluksen löydät osoitteesta www.facebook.com/kotkakymi. 

Messuissa noudatetaan THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta tapahtumien järjestämisestä. Messuun tulijat noudattavat turvavälejä ja hygieniaohjeita. Jumalanpalvelukseen voi osallistua vain terveenä, jos sinulla on flunssaoireita niin jääthän kotiin lepäämään. Kirkon ovilla on käsidesiä, jota kirkkoon tullessa jokainen tulija käyttää. Noudatamme myös 1-2 metrin turvavälejä kirkossa ollessamme. Tämä ei koske samassa taloudessa asuvia.
Messussa vietetään ehtoollista, jonne messuun osallistujat tulevat yksitellen tai perhekunnittain. Ehtoolliselle jonottaessa, tulee muistaa myös noudattaa turvavälejä. Ehtoolliselle tullessa seurakuntalainen ottaa mukaansa pikarin tarjottimelta muihin pikareihin koskettamatta ja palauttaa sen ehtoollisen jälkeen palautuspisteeseen.