Uutiset

Uutislistaukseen

Kirkkoneuvoston syyskuun kokouksen päätöksiä

1.10.2021 14.46

Kirkkoneuvoston syyskuun kokous pidettiin Helilän seurakuntatalolla torstaina 30.9. Kokouksessa kirkkoneuvosto keskusteli erityisesti seurakunnan strategian päivittämisestä.

Päivitetty strategia päätettiin lähettää kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi sen seuraavaan kokoukseen, joka pidetään keskiviikkona 13.10. Strategialuonnosta voi kommentoida ennen kirkkovaltuuston kokousta seurakunnan nettisivuilla. Annetut kommentit tuodaan kirkkovaltuuston tiedoksi. Strategian ja kommentointimahdollisuuden löydät osoitteesta www.kotka-kyminseurakunta.fi/info-ja-asiointi/hallinto/seurakunnan-strategia/seurakunnan-strategia-2022-2024

 

Päivityksen myötä uudeksi strategian painopistealueeksi ehdotetaan ympäristöasioiden huomioimista. Kirkkoneuvosto päättikin jo nyt perustaa ympäristötyöryhmän, jonka tehtävänä on valmistella seurakunnan ympäristöohjelma ja sen pohjalta rakennettava ympäristödiplomi. 

 

Kirkkoneuvosto myönsi Mari Rahkoselle eron nuorisotyönohjaajan virasta ja päätti esittää kirkkovaltuustolle, että entinen lähetyssihteerin virkanimike muutettaisiin lähetys- ja aikuistyönohjaajan nimikkeeksi. Kirkkoneuvosto keskusteli myös kirkkovaltuuston antamasta ponnesta, jossa toivotaan seurakunnan arvo- ja taide-esineille näyttelytilaa. Kirkkoneuvostossa pohdittiin yhteistyön mahdollisuuksia Kymenlaakson museon kanssa. Taide- ja arvoesineitä on tarkoitus saada esille myös virtuaalisesti.