Kotka-Kymin seurakunnan diakoniatyöntekijöitä. Nimet tekstissä kuvan jälkeen.

Kotka-Kymin seurakunnan diakoniatyöntekijöitä. Alarivissä vasemmalta Elisa Järvimäki, Anna-Stina Tulokas ja Elina Virmakoski. Takana vasemmalta Maarit Kinnunen, Leila Vanhala, Hanna Kokkomäki, Anne Kuusisto ja Jukka-Pekka Enroos (virkavapaalla, sijaisena Kirsi Virtanen).
Kuva: Jukka-Pekka Enroos

Diakonia kantaa vastuuta

Voit olla meihin yhteydessä esimerkiksi jos:

• haluat keskustella hengellisistä asioista
  • olet yksinäinen
  • rahatilanteesi ahdistaa
  • haluat osallistua toimintaan
  • perheessä on vaikeita asioita, joihin ette itse löydä ratkaisua
  • alkoholi tai päihteet vaikeuttavat elämääsi
  • jokin asia painaa mieltäsi
  • sinulla on surua, josta haluat puhua
  • haluat itse auttaa jotenkin

Vastaanotot

Vastaanotot aikavarauksella numerosta 044 752 9525 arkisin klo 11-12.

Ruuanjako

• Karhulan ruoanjako siirtyi Kohti työtä ry:n tiloihin, Vesitorninkatu 2 liikehuoneisto 57. EU-ruoan jako ma ja to klo 9.30-11.30, leipäjako ja hävikkiruoka arkisin klo 9.30-11.30
  • Parillisten viikkojen torstaisin klo 9-10 Haltijantie 1, kerhohuone.

Arkiruokailut

Tarjolla terveellistä ja hyvää kotiruokaa. Aterian hinta vähävaraisilta ja työttömiltä 1,50 €, muilta 5 €.

• Kotkan seurakuntakeskuksen kahviossa perjantaisin klo 12-13
  • Karhulan seurakuntakeskuksessa torstaisin klo 12-13

Sinuakin tarvitaan!

Diakonia on myös lähimmäisvastuuta ja vuorovaikutusta seurakuntalaisten kesken. Diakoniatyössä tarvitaan vapaaehtoisia kuuntelijoiksi, kerhojen ja piirien vetäjiksi, talkootehtäviin, lähimmäisiksi, yhteisvastuukerääjiksi sekä avustajiksi leireille ja retkille. Jos haluat tulla mukaan vapaaehtoistyöhön, ota yhteys diakoniatyöntekijöihin. Toimitaan yhdessä!

Diakoniatyö ja työntekijät

Diakonian tehtävä on toteuttaa lähimmäisenrakkautta. Syrjäytymisen vähentäminen ja tulevaisuudenuskon vahvistaminen ovat käytännön tavoitteita. Järjestämme monipuolista yhteisöllistä toimintaa ja olemme tavoitettavissa myös mm. kotikäynneillä ja vastaanotoilla. Pyrimme löytämään avun tarpeessa olevia ihmisiä mm. yhteistyön ja tiedotuksen avulla.

Autamme ja tuemme asiakasta ihmisarvoiseen elämään. Yhtenä toiminta-muotona on taloudellinen avustaminen, joka on pääsääntöisesti tilapäistä kriisiapua. Joskus teot ovat tärkeitä, ja joskus sanat ovat ainoat, joita tarvitaan.

diakonissa

Diakoniatyön työalavastaava, päihdetyö, työnohjaus

diakonissa

vanhustyö, kuurojen parissa tehtävä työ, mielenterveystyö